Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίζεται η δεύτερη εβδομάδα των Πανελληνίων

Και τα δύο μαθήματα κατεύθυνσης με ιδιαίτερη βαρύτητα - Νεολληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και Βιολογία «τραβούν» κάτω τις βάσεις

«Στα βαθιά» μπαίνουν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.  




Οι εξετάσεις σήμερα, Δευτέρα, συνεχίζονται με τα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Η σημερινή ημέρα θεωρείται ενδεικτική για την πορεία των βάσεων, καθώς και τα δύο μαθήματα είναι κατεύθυνσης και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη βαθμολογία των υποψηφίων. 

Η εβδομάδα που ξεκινά συνεχίζεται με μαθήματα κατεύθυνσης, καθώς την Τετάρτη οι υποψήφιοι εξετάζονται σε  Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας με το κείμενο του καθηγητή Βασίλη Λαμπρινουδάκη για την πολιτιστική κληρονομία αν και εύληπτο και γενικότερα χωρίς προβλήματα, δυσκόλεψε τους υποψηφίους που δεν φαίνεται να πλησιάζουν το άριστα σε μεγάλο ποσοστό.

Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές το μάθημα της Βιολογίας, το οποίο ήταν ελαφρώς δυσκολότερο σε σχέση με πέρυσι  θα «τραβήξει» προς τα κάτω τις βάσεις στις δημοφιλείς ιατρικές σχολές, και όλες τις σχολές Επιστημών Υγείας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα έως στιγμής δεδομένα. 

Και τα μαθήματα της δεύτερης ημέρας, όπως η Βιολογία Γενικής Παιδείας και τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής είχαν βαθμό δυσκολίας, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται η καθοδική τάση. Κρίσιμη θεωρείται η εξέταση της Δευτέρας, όπου οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, τα οποία έχουν συντελεστές βαρύτητας. Από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων αυτών των μαθημάτων θα «κλειδώσει» η πορεία των βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. 

Στις 3 Ιουνίου αρχίζουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα σχολεία και στις 9 Ιουνίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις για όσους για λόγους υγείας ή άλλους σοβαρούς λογούς δεν πήραν μέρος στις πανελλαδικές.

Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και τα μηχανογραφικά των υποψηφίων μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους.

O συνολικός αριθμός των εισακτέων φέτος φτάνει τις 68.345 και είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι κατά 1.960.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα