Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η υποδοχή της Ιεράς Εμβάδος του Αγίου Σπυρίδωνος

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς θα φυλάσσεται στο εξής η Ιερά Εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνος Πολιούχου και Προστάτου της πόλεως μας.

Η υποδοχή του ιερού κειμηλίου έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (23.05.2015) στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο Β, παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγορίου και Μαραθώνος κ. Φωτίου.


Η Ιερά Εμβάς παραδόθηκε στα χέρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας από τον πρόεδρο της Κερκυραϊκής Ενώσεως Πειραιώς κ. Δημήτριο Μουζακίτη ο οποίος εκτέλεσε ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίο της ως άνω Ενώσεως η οποία κατείχε το Κειμήλιο το οποίο δώρησε ες αεί στην τοπική μας Εκκλησία.

Με συγκίνηση και ιερά ανάταση ο Σεβασμιώτατος μετέφερε εντός του Ι.Ναού το ιερό κειμήλιο κάτω από χαρμόσυνες κωδονοκρουσίες αλλά και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Πειραιώς η οποία απέδωσε τιμές στον Άγιο.

Ακολούθησε Δοξολογία προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Μουζακίτης ανακοίνωσε στον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό τους λόγους που οδήγησαν την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιώς στην ιστορική απόφαση της να δωρίσει στην τοπική μας Εκκλησία τόσο σημαντικό κειμήλιο. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος αφού ευχαρίστησε τόσο τον κ. πρόεδρο όσο και όλα τα μέλη της Κερκυραϊκής Ενώσεως Πειραιώς και την σπουδαία απόφαση τους, απένειμε το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος στον κ. Δημήτριο Μουζακίτη ο οποίος το παρέλαβε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου κατά την διάρκεια του οποίου απέδωσε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια την υμνολογία ο βυζαντινός χορός του Καθεδρικού μας Ναού υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Ο λαμπρός εορτασμός κορυφώθηκε με λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος και της Ιεράς Εμβάδος υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Πειραιώς και το δυναμικό παρόν του πιστού λαό. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία νέων και κορασίδων που φόρεσαν τοπικές κερκυραϊκές ενδυμασίες αλλά και πολλών παιδιών από τα κατηχητικά σχολεία της Ι. Μητροπόλεως Αττικής που έσπευσαν να πλαισιώσουν το ιερό κειμήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα