Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

«Εις μνήμην... του Χάρρυ Κλυνν»: Όταν είχε κάνει την κηδεία του πριν από 37 χρόνια

Πέθανε στα 78 του ο Χάρρυ Κλυνν

Η ταινία γυρίστηκε το 1981, αλλά η λογοκρισία δεν επέτρεψε ποτέ την προβολή της μέχρι το 1984 - Ο Χάρρυ Κλυνν έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών 
Ο Χάρρυ Κλυνν έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής αφήνοντας φτωχότερο τον κόσμο της σάτιρας. Ο αγαπημένος -κατά κόσμον- Βασίλης Τριανταφυλλίδης είχε σατιρίσει τους πάντες, μέχρι και τον εαυτό του. 

Στην ταινία «Εις μνήμην» του 1981 σκηνοθετεί την κηδεία του με παρευρισκομένη σύσσωμη την τότε πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Λεωνίδα Κύρκο (όλες αυτές τις προσωπικότητες τις υποδύεται ο ίδιος). 

Μετά την κηδεία του η τηλεόραση αποφασίζει, για να τιμήσει τη μνήμη του, να παρουσιάσει ορισμένα ντοκουμέντα από την πολυτάραχη ζωή του. 

Ο μεγάλος καλλιτέχνης, για να της ξεφύγει, μετακομίζει στον άλλο κόσμο, συνοδευόμενος από έναν παράξενο άγγελο που «ρέπει προς το γυναικείο» καταφανώς. Στην ταινία εμφανιζόταν και η Λιάνα Κανέλλη που έπαιζε το ρόλο της... δημοσιογράφου!

Η ταινία γυρίστηκε το 1981, αλλά η λογοκρισία δεν επέτρεψε ποτέ την προβολή της. Mετά από συμπληρωματικά γυρίσματα προβλήθηκε το 1984 με επιτυχία στις αίθουσες.[περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα