Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σήμερα τα νομοσχέδια, άγνωστο πότε θα έρθουν τα 2 δισ. από τς δόσεις

Στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν σχέδια για το πώς θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας του δημοσίου, προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα αποπληρωθούν τρέχουσες υποχρεώσεις του κράτους 

Μάχη για να αποφύγει το 10% των προαπαιτούμενων μέτρων δίνει η κυβέρνηση. Ενώ η ίδια όμως υποστηρίζει πως έχει καλύψει το 90% των μέτρων, ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν πως δεν έχει κάνει ούτε τα μισά.

Με φόντο τις διαφωνίες για περισσότερους πλειστηριασμούς (που θέλουν οι δανειστές), επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση (που θέλει η κυβέρνηση) και το καθεστώς των φαρμακείων (που προστέθηκε στις "διαφωνίες" μετά τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών) συνεδριάζουν σήμερα  οι τεχνοκράτες της ευρωζώνης που μετέχουν στο EWG και θα κρίνουν αν εκπληρώθηκαν οι δεσμεύσεις που παρείχε η κυβέρνηση για να πάρει την δόση των 2 δισ. ή αν το θέμα επιλυθεί αργότερα, ίσως στο Eurogroup της 5ηςΝοεμβρίου. Διαφορετικά, το θέμα θα σέρνεται όλο το μήνα ή η δόση θα δοθεί άρον-άρον με πολιτική απόφαση σε ανώτερο επίπεδο.


Με ορατό το ενδεχομένο ήδη όμως να μη λάβει τα 2 δισ. ούτε την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση καταθέτει μέσα στην ημέρα δύο ακόμα νομοσχέδια: το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα εισαχθεί για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  αφού έχει καθυστερήσει ήδη μισό μήνα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί και το δεύτερο με τις «ουρές» από κάποια προαπαιτούμενα (για θέματα Ενέργειας αλλά και φορολογικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής).

Επιπλέον στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν σχέδια και για το πώς θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας του δημοσίου, προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα αποπληρωθούν τρέχουσες υποχρεώσεις του κράτους σε ιδιώτες (προμηθευτές, επιστροφές φόρων κλπ) και ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς αυτούς από τις αρχές του έτους ξεπερνούν ήδη τα 5 δισ. ευρώ.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα