Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Νέες βόμβες Φίλη για τον ΦΠΑ 23% - Δεν θα πληρώσουν 23% στο κρέας για να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία

- Ο Ν. Φίλης δήλωσε πως και ο Αλέξης Τσίπρας είναι εύπορος γιατί δουλεύει η γυναίκα του
- Για τις αντιδράσεις των δανειστών αποκάλυψε πως έχει μόνο δημοσιογραφικές πληροφορίες
- Ο υπουργός Παιδείας έδωσε συμβουλές σε γονείς και ιδιωτικά σχολεία να μοιραστούν το κόστος
- Έστειλε και μήνυμα στα ιδιωτικά σχολεία να μην συμπεριφέρονται σαν σούπερ μάρκετ

Παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου ακόμα προσπαθεί να ηρεμήσει μετά τις "πενταροδεκάρες" του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, εκείνος φαίνεται πως δεν έχει διάθεση να διώξει τα φώτα της δημοσιότητας από πάνω του και συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις.

Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον Real Fm 97.8 δήλωσε πως είναι θέμα ημερών να υπάρξει απόφαση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με τους δανειστές να πιέζουν να είναι στο 23%.

Ο κ. Φίλης ορθά κοφτά δήλωσε πως εάν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες τότε προτιμά το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν 23% οι πολίτες για το κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο.

Με τη δήλωση αυτή ο κ. Φίλης ουσιαστικά εγκαλεί τους γονείς εκείνους που με θυσίες έχουν αποφασίσει να στείλουν τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο και συγκρίνει εσφαλμένα το κρέας με την ιδιωτική εκπαίδευση.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που στέλνει επίσης τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, ο κ. Φίλης απάντησε χαρακτηριστικά: "ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του".

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης με τις δηλώσεις του έδειξε πως θέλει να είναι υπουργός μίας μερίδας μόνο κόσμου και όχι υπουργός Παιδείας όλων των Ελλήνων, αφού τόνισε πως "δεν απαντάω στο προβλημα που έχει μία εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού είναι να διασφαλίζει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά".

Σχετικά με τις αντιδράσεις των δανειστών για τον κλιμακωτό ΦΠΑ ο κ. Φίλης άφησε λίγο την ιδιότητα του υπουργού Παιδείας και μιλώντας ως δημοσιογράφος, δήλωσε πως έχει εκείνος αυτή την πληροφορία δημοσιογραφικά, καθότι αυτές οι κουβέντα γίνονται με το οικονομικό επιτελείο και άρα εκείνος δεν ξέρει κάτι επίσημα.

Διαχωρίζοντας και πάλι τους πολίτες, σημείωσε ο κ. Φίλης πως τη μεγάλη πλειοψηφία την ενδιαφέρει η δημόσια ευθύνη και πως εάν μία οικογένεια θέλει να στείλει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο είναι δική της υπόθεση και θα πρέπει να πληρώσει το κόστος.

Μάλιστα, έδωσε και συμβουλές τόσο σε αυτούς του γονείς και τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, προτείνοντάς τους να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς και να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ.

Αποκάλυψε τέλος, πως στόχος της κυβέρνησης είναι το δημόσιο σχολείο και μόνο λέγοντας πως θέλουν να το ενισχύσουν σε αντίθεση με την ιδιωτική εκπαίδευση.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος/newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα