Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΗ: 64,8 εκατ. ευρώ κοστίζει το κοινωνικό τιμολόγιο

Ακριβά φαίνεται πως πλήρωσαν οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας την πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Πρόκειται για το ποσό που κατανέμεται στο λογαριασμό Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, και αφορά την έκπτωση που απολαμβάνουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και οι Πολύτεκνοι.

Από την απόφαση που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την κατανομή των ποσών που αναλογούν σε κάθε δικαιούχο εταιρεία προμήθειας, έναντι των χαμηλών τιμολογίων με τα οποία διέθεσε ηλεκτρική ενέργειας σε πελάτες αυτών των κατηγοριών (ΚΟΤ, Πολύτεκνοι) προκύπτει ότι το 2014 το αντάλλαγμα υπέρ της ΔΕΗ ανέρχεται σε 54,02 εκατ. για ΚΟΤ συν 10,5 εκατομμύρια για το πολυτεκνικό τιμολόγιο, δηλαδή 64,52 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι για τη χρήση του 2014 η ΔΕΗ κατέγραψε κερδοφορία ύψους 91,3 εκατ. ευρώ.  


Σε πολύ μικρότερα ποσά ανέρχεται το αντάλλαγμα που δικαιούνται οι άλλες εταιρείες και συγκεκριμένα: 11.450 ευρώ η Elpedison, 5.068 η Watt and Volt και 35 ευρώ η Protergia.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολόγιου είναι περίπου 700.000 καταναλωτές. Πάντως η επιβάρυνση των καταναλωτών για τα τιμολόγια των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είναι πολύ μικρή συγκριτικά με την επιβάρυνση για την επιδότηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά, ώστε να ισχύει και εκεί το ίδιο τιμολόγιο με την ηπειρωτική Ελλάδα παρά το πολλαπλάσιο κόστος λόγω χρήσης πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα