Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Στους Ευρωπαίους ηγέτες το «μπαλάκι» για τη Σένγκεν - Πώς μπορεί να μείνει εκτός η Ελλάδα

Αποφάσεις στη Σύνοδο στις 18/2 - Δεν υφίσταται σενάριο ευθείας αποπομπής από τη Σένγκεν, λένε Αβραμόπουλος και Κομισιόν - Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ωστόσο, έπειτα από σχετική έκθεση της Επιτροπής, θα δοθεί τρίμηνη προθεσμία συμμόρφωσης στα κράτη που δεν κάνουν αρκετά για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ - Τι θα συμβεί αν δεν συμμορφωθούν - Οδηγίες Γιούνκερ για «de facto» εξαίρεση της χώρας μας από τη Σένγκεν

Κανένα σενάριο δεν υφίσταται περί ευθείας αποπομπής της Ελλάδας από τη Ζώνη του Σένγκεν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, αλλά και τον Επίτροπο για θέματα μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Αβραμόπουλο, από το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, στο Άμστερνταμ. 


Στην άτυπη Σύνοδο Εσωτερικών στο Άμστερνταμ τέθηκαν τρεις παράμετροι, που αποτελούν τους κύριους άξονες προβληματισμού των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού.  

Πρωτίστως, υπάρχει το ζήτημα ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της χώρας, δηλαδή η αποτροπή των άτακτων ροών και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το δεύτερο θέμα, που αποτελεί την κεντρική συζήτηση των υπουργών Εσωτερικών στην Ολλανδία, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ κρατών για τους μετανάστες που εισέρχονται στην ΕΕ -κυρίως μέσω Ελλάδας- κάτι στο οποίο εστίασαν και οι υπουργοί της Αυστρίας και της Γαλλίας. 

Το τρίτο και κυριότερο ζήτημα είναι η συζήτηση που διεξάγεται για τη δυνατότητα επέκτασης του χρονικού περιθωρίου των ελέγχων στα σύνορα μέχρι και δύο χρόνια για τις χώρες της Ευρώπης που αποφάσισαν να αναστείλουν τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους ελέγχους. Η συζήτηση αυτή αναμένεται να απασχολήσει και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής, στις 18 Φεβρουαρίου.  

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της άτυπης Συνόδου, αλλά και για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των κρατών πάνω στο ζήτημα της ανταλλαγής πληρρροφοριών, οργανώθηκε μια οκταμερής συνάντηση μεταξύ Γερμανίας, Αυστρίας, Σερβίας, ΠΓΔΜ, Σλοβενίας, Ελλάδας, μαζί με την ολλανδική προεδρία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπήprotothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα