Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Έως το μεσημέρι οι υπογραφές Μαρινόπουλου - Σκλαβενίτη

Εντός ημέρας αναμένονται οι οριστικές υπογραφές στο σχέδιο σωτηρίας της Μαρινόπουλος.

Όπως μετέδωσε χθες το Capital.gr, κάνοντας λόγο για ζήτημα ολίγου χρόνου, τραπεζικές πηγές ανέφεραν πως οι όροι της συμφωνίας έχουν πλήρως συμφωνηθεί και καθαρογραφεί, και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα κληθούν να υπογράψουν το σχετικό termsheet εντός της Πέμπτης.

Το διπλό deal, καθώς περιλαμβάνει συμφωνία της Σκλαβενίτης με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ με τη Μαρινόπουλος Α.Ε., για τη μεταβίβαση της δραστηριότητας της δεύτερης στην πρώτη, θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο βήμα για να αλλάξει σελίδα μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στην Ελλάδα.

Το εγχείρημα αποδείχθηκε, εκ των πραγμάτων, εξαιρετικά απαιτητικό και κατέστη αναγκαία η έμπρακτη συνδρομή όλων των πλευρών, των τραπεζών, της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης που θα καταβάλει και ίδια κεφάλαια, συνολικού ύψους 125 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση του business plan. Συγκεκριμένα, η Σκλαβενίτης θα συνεισφέρει 125 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ θα δοθούν άμεσα για την ενδιάμεση χρηματοδότηση, μόλις ολοκληρωθεί το deal θα δοθούν άλλα 60 εκατ. ευρώ, και 50 εκατ. ευρώ το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την υπογραφή του σχεδίου διάσωσης, θα ξεκινήσει άμεσα ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων της Μαρινόπουλος με προϊόντα, όπως άλλωστε προβλέπει και το επιχειρησιακό σχέδιο της Σκλαβενίτης. Σημειώνεται πως το σχέδιο της Σκλαβενίτης προβλέπει τη διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων της Μαρινόπουλος και μεταφορά των δικαιωμάτων και της προϋπηρεσίας τους στη νέα εταιρεία.

Παράλληλα, η νέα εταιρεία θα λάβει δάνειο 360 εκατ. ευρώ με εγγύηση της Σκλαβενίτης, ενώ οι τράπεζες θα έχουν δικαίωμα, το οποίο, όπως προβλέπει το σχέδιο, αν το ασκήσουν, θα αποκτήσουν το 25% της νέας εταιρείας και η Σκλαβενίτης το 75%. Το "κούρεμα" των οφειλών των προμηθευτών της χειμαζόμενης αλυσίδας θα είναι της τάξεως του 40-50%, όμως από αυτό εξαιρούνται προμηθευτές, στους οποίους η Μαρινόπουλος οφείλει έως 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα