Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Κόντρα και για την ενέργεια στην τηλεμαχία Κλίντον-Τραμπ

Σε πολύ έντονο ύφος διεξήχθη χθες η δεύτερη προεδρική τηλεμαχία στις ΗΠΑ, με τη Χίλαρι Κλίντον και το Ντόναλντ Τραμπ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και στον ενεργειακό τομέα.

Το debate χαρακτηρίστηκε ως το πιο βρώμικο όλων των εποχών, καθώς για μεγάλο του διάστημα οι δύο αντίπαλοι εξαπέλυαν προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς. Έστω και έτσι, υπήρξε λίγος χρόνος και για να αναλύσουν τις θέσεις τους για ζητήματα πολιτικής, όπως π.χ. τα ενεργειακά.

Σε σχετική ερώτηση, ο Τραμπ δήλωσε πως ο πρόεδρος Ομπάμα έχει θέσει τον ενεργειακό τομέα υπό πολιορκία, καθώς η υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος της χώρας «σκοτώνει» τους ενεργειακούς ομίλους. Παράλληλα, υποστήριξε πως «οι ξένες εταιρείες εξαγοράζουν τις δικές μας, αγοράζουν τις μονάδες και τις μετατρέπουν ώστε να εκμεταλλεύονται το δικό τους πετρέλαιο». Πρόσθεσε πως υποστηρίζει όλες τις ΑΠΕ, αλλά επέμεινε ότι «χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα από τα αιολικά και τα φ/β», δηλαδή τον «καθαρό άνθρακα».

Επιτιθέμενος στην Κλίντον, ο Τραμπ είπε ότι «θέλει να οδηγήσει στην ανεργία όλους τους ανθρακωρύχους… Ο καθαρός άνθρακας υπάρχει και θα διαρκέσει για 1.000 χρόνια… Πλέον έχουμε αέριο και τόσα άλλα πράγματα λόγω της τεχνολογίας. Έχουμε τρομερό πλούτο κάτω από τα πόδια μας».

Επίσης, ο Τραμπ υποσχέθηκε πως θα επαναφέρει τις αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της, η Κλίντον επέμεινε πως μια περιεκτική ενεργειακή πολιτική θα πρέπει να καταπολεμά την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, τόνισε πως «θα πρέπει να παραμείνουμε ενεργειακά ανεξάρτητοι. Μας προσφέρει περισσότερη ισχύ και ελευθερία ώστε να μην ανησυχούμε για το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή».

«Υποστηρίζω τη στροφή προς τις ΑΠΕ γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε μια υπερδύναμη στον κλάδο στον 21ο αιώνα και να δημιουργήσουμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Τέλος, υπεραμύνθηκε των ανθρακωρύχων, λέγοντας ότι «κάτι πρέπει να γίνει για αυτούς». energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα