Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

«Σύμμαχο» για τα δικαιώματα ρύπων βρήκε η ΔΕΗ

Στήριξη από τη Eurelectric, την ένωση που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρισμού της Ε.Ε., φαίνεται ότι βρίσκει η ΔΕΗ στο αίτημά της για τη δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, καθώς ο Οργανισμός δείχνει έτοιμος να υποστηρίξει στις Βρυξέλλες τη θέση ότι οι χώρες με μεγάλη εξάρτηση από τον άνθρακα θα πρέπει να αποζημιώνονται για τη μεταρρύθμιση στο Σύστημα Εμπορίας Ρύπων (ETS) που προτείνει η Κομισιόν.

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 17 Νοεμβρίου, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, το διοικητικό συμβούλιο της Eurelectric υιοθέτησε ισορροπημένη θέση, συνιστώντας την ενίσχυση του συστήματος ETS, αλλά και ανάλογη αύξηση στον μηχανισμό αντιστάθμισης, αίτημα που έχουν θέσει έξι χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση της Πολωνικής Ένωσης Ηλεκτρισμού (PKEE), η οποία δημοσιεύεται στο πρακτορείο Platts από τη Βαρσοβία.
Σύμφωνα με την PKEE η συνάντηση έγινε μετά από διαπραγματεύσεις αρκετών εβδομάδων στις οποίες μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Ευρώπης υποστήριζαν την ανάγκη ταχείας μείωσης της προσφοράς δικαιωμάτων ρύπων, προκειμένου να ενισχυθούν οι τιμές στο χρηματιστήριο ρύπων της Ε.Ε. Ο συνασπισμός της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Εσθονίας, της Ελλάδας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας, υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος αποζημίωσης για τις χώρες των οποίων η ηλεκτροπαραγωγή εξαρτάται από τον λιγνίτη και βλέπουν το κόστος τους να αυξάνεται, αφού θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για την αγορά δικαιωμάτων ρύπων. Σύμφωνα με την PKEE η αποζημίωση θα μπορούσε να λάβει τη μορφή μεγαλύτερης δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων ρύπων.
Η θέση της Eurelectric θα δημοσιευθεί πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 8 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα