Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Θριαμβευτής ο Φιγιόν στις προκριματικές της γαλλικής δεξιάς

Νικητής με 66,6% έναντι 33,4% του αντιπάλου του, Αλέν Ζιπέ - Περίπου τέσσερα εκατ. πολίτες προσήλθαν στις κάλπες - Ζιπέ: «Εύχομαι μια καλή προεκλογική εκστρατεία και την νίκη στις (προεδρικές) εκλογές του Μαΐου» - Συγχαρητήρια από τον Σαρκοζί


Με συντριπτική διαφορά εκλέγεται υποψήφιος της κεντροδεξιάς στη Γαλλία για τις προεδρικές εκλογές του 2017 Ο Φρανσουά Φιγιόν. Απέναντι στον, μέχρι πριν μερικές μόλις εβδομάδες φαβορί, Αλέν Ζιπέ, ο κ. Φιγιόν κατάφερε να λάβει το χρίσμα, σε μια εκλογική διαδικασία στην οποία προσήλθαν περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια εκλογείς. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί την περίοδο 20017 -2012,  «κακομοίρης», όπως τον αποκαλούσε απαξιωτικά ο Nικολά Σαρκοζί σε ιδιωτικές συζητήσεις, ο πολιτικός στον οποίο δεν πόνταρε κανείς ως και πριν από λίγες ημέρες, συνέτριψε τους αντιπάλους με μια εντυπωσιακή κούρσα. Φιλελεύθερος και οπαδός του λεγόμενου “κοινωνικού γκωλισμού” που ηγήθηκε ο πολιτικός του μέντορας Φιλίπ Σεκγέν, ο Φρανσουά Φιγιόν είχε αντιταχθεί στη Συνθήκη του Μάαστριχτ. 

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, με καταμετρημένες τις ψήφους περίπου στο 90% των εκλογικών τμημάτων, ο κ.Φιγιόν προηγείται με 66,6% έναντι 33,4% του Αλέν Ζιπέ. Στην αναγνώριση της νίκης του Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς προέβη ο ανθυποψήφιός του Αλέν Ζιπέ. Ο κ. Ζιπέ ευχήθηκε μια “καλή προεκλογική εκστρατεία και την νίκη στις (προεδρικές) εκλογές του Μαΐου του 2017”. Συγχαρητήρια και από τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά σε επιστολή του «θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Φρανσουά Φιγιόν για τη νίκη που κατήγαγε σήμερα και του εύχομαι καλή τύχη στην επόμενη πολιτική μάχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα