Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Στα επίπεδα των 41,14 ευρώ ανά Μεγαβατώρα έκλεισε η δημοπρασία NOME - Ανησυχία στην αγορά από την άνοδο των τιμών

(upd. 17:31) Με μεγάλο προβληματισμό για την επόμενη μέρα αντιμετωπίζει η αγορά τη σημερινή εξέλιξη των δημοπρασιών NOME καθώς η τιμή μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα και συνεχείς τρίλεπτες παρατάσεις της διαδικασίας έκλεισε τελικά, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στα επίπεδα των 41 ευρώ ανά Μεγαβατώρα και συγκεκριμένα από 41,05 έως 41,14. Τα "χτυπήματα" έφτασαν στα 2200, δεδομένου ότι το "βήμα" ήταν μόλις ένα λεπτό του ευρώ.


Εκτιμάται ότι οι τιμές αυτές, δεδομένων και των άλλων συνθηκών που αφορούν τους προμηθευτές, δεν αποτελούν καλή βάση για τη συνέχιση του ανταγωνισμού των εναλλακτικών προμηθευτών έναντι τη ΔΕΗ και για την απόκτηση εκ μέρους τους ικανών μεριδίων ώστε να επιτευχθούν οι μνημονιακοί στόχοι για τη λιανική ρεύματος. "Αυτές οι τιμές είναι οριακά στα επίπεδα που έχει νόημα το NOME και μάλιστα μόνον υπό τις παρούσες ιδιαίτερες συνθήκες της αγοράς" δηλώνει χαρακτηριστικά στέλεχος εταιρείας προμήθειας.

Αντίθετα η ΔΕΗ έχει λόγους να εμφανίζεται, σε πρώτη ανάγνωση, ευχαριστημένη για την εξέλιξη.

Ποσότητες πήραν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τόσο οι μεγάλοι προμηθευτές όσο και οι μικροί.

Ήδη πάντως ασκείται κριτική για την επιλογή που έγινε να διατεθούν στις πρώτες δημοπρασίες μικρές ποσότητες. Από την άλλη, εκ μέρους των διοργανωτών διατυπώνεται ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπήρξε ανταγωνισμός, ικανοποιήθηκε η ζήτηση και η τιμή ανέβηκε κατά 3,5 ευρώ από την αρχική τιμή, αλλά, όπως λέγεται, χωρίς να ανέβει και σε επίπεδα πολύ υψηλά.

Η επόμενη δημοπρασία, με την ίδια τιμή εκκίνησης και με τις ίδιες ποσότητες, είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο. Η τρίτη και η τέταρτη του έτους, όμως, θα πραγματοποιηθούν με νέα τιμή εκκίνησης που θα διαμορφωθεί με βάση τον επανυπολογισμό που θα κάνει η ΡΑΕ τον Ιούνιο και, με βάση τα τωρινά δεδομένα θα είναι χαμηλότερη. Άγνωστο επίσης είναι ποιές ποσότητες θα συμφωνηθούν με την τρόικα για την τρίτη και τέταρτη δημοπρασία, ως αποτέλεσμα της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τον τελικό πίνακα κατάταξης όσων πήραν ποσότητες ρεύματος από τη σημερινή δημοπρασία:εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα