Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Με δόσεις αρχίζει να πληρώνει η ΔΕΗ τα παλιά χρέη σε θερμικούς παραγωγούς και ΑΠΕ

Θοδωρής Παναγούλης

Μέσα στο 2017 και μάλιστα σε 12 ισόποσες άτοκες δόσεις έχει αποφασίσει η ΔΕΗ να πληρώσει, τα χρήματα που προκύπτουν από το υπόλοιπο 50% των 96,6 εκατ. ευρώ που είχαν επιμεριστεί, βάσει της απόφασης της ΡΑΕ του 2013 από το ΛΑΓΗΕ στη ΔΕΗ για την κάλυψη του ελλείμματος στον ΗΕΠ κατά τη διάρκεια των ετών 2011 - 2012 από την αποχώρηση των Energa και Hellas Power.


H ΔΕΗ είχε καταβάλλει τα μισά με βάση τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε εκδώσει το ΣτΕ. Με βάση την τελική εκκαθάριση, το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει τώρα η ΔΕΗ είναι περίπου 72 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε στις 21 Δεκεμβρίου να πληρώσει το ποσό αυτό σε δώδεκα ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις προς τους συμβατικούς Παραγωγούς, υπό την αίρεση υπογραφής συμφωνίας με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να αρχίσει να καταβάλλει στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ καθώς και στη Motor Oil, ποσά που προκύπτουν με βάση την ίδια απόφαση του ΣτΕ, λόγω απαγόρευσης συμψηφισμού υποχρεώσεων και απαιτήσεων που έκανε η ΔΕΗ από τις ταυτόχρονες ιδιότητές της ως παραγωγού και προμηθευτή  σε σχέση με την ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ σε κτηριακές εγκαταστάσεις.

Σε πρώτη φάση θα πληρώσει ποσό περί τα 8 εκατ. ευρώ που αφορά το Μάιο του 2016, ενώ με βάση υπολογισμούς της ίδιας της ΔΕΗ το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί να πληρώσει για τους συμψηφισμούς αυτούς θα φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αναδείξει και παλιότερα το energypress σε σχετικό ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα