Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Σκρέκας: Να ακυρωθεί το μοντέλο "Φρανκενστάιν" για ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ

Παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί σε μια δημόσια επιχείρηση όταν κάποιοι πολιτικοί υλοποιούν λαϊκιστικές πολιτικές αποτελεί η ΔΕΗ, τόνισε ο κ. Σκρέκας, τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ, μιλώντας από το βήμα του Athens Energy Forum 2017.


Όπως σημείωσε ο κ. Σκρέκας, η ΔΕΗ έχει χάσει 2 δισ. από τη χρηματιστηριακή της αξία από τα μέσα του 2014, η οικονομική της κατάσταση είναι δυσχερής και, δυστυχώς, δεν αποκλείεται να εμφανιστούν σύντομα και ζητήματα ρευστότητας, εάν η κατάσταση δεν αλλάξει άρδην.

Από την άλλη, όπως σημείωσε, η ΔΕΗ είναι κάτοχος σημαντικών κεφαλιουχικών αγαθών, ενώ έχει και έμπειρο και ικανό προσωπικό, όμως στα πλαίσια του υφιστάμενου οργανωτικού σχήματος, όλο το σύστημα αποδίδει κάτω του αναμενομένου.

"Χρειάζεται να διαφυλαχθεί η βιωσιμότητα της ΔΕΗ, καθώς αποτελεί το βασικό πυλώνα της παραγωγικής μας βάσης και της οικονομίας". Ως εκ τούτου, συνέχισε ο κ. Σκρέκας, "πρέπει άμεσα να αναδιοργανωθεί το μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης της ΔΕΗ, όπως και η παραγωγή της, προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της στη νέα εποχή της ανοικτής αγοράς".

Ο ενεργειακός τομέας της Ελλάδας, κατά τον κύριο Σκρέκα, βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και ευκαιρίες που δεν πρέπει να χαθούν. Αυτό που απαιτείται, σημείωσε, είναι κοινή λογική, και πολιτική βούληση.

"Ειλικρινά ελπίζω ότι ο νέος υπουργός ΠΕΝ θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και θα ακυρώσει το μοντέλο "Φρανκενστάιν" για τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ, που καταστρέφει τη δημόσια περιουσία και θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα όλου του ενεργειακού τομέα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στόχος της ενεργειακής πολιτικής της ΝΔ είναι η ενεργειακή ασφάλεια, με ανταγωνιστικές τιμές και μείωση ρύπων.

Σημείο κλειδί, κατά τον κ. Σκρέκα, είναι η τόνωση των διασυνδέσεων εντός κι εκτός.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει ηγέτης στις ΑΠΕ, τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Επίσης, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να προστατευθεί η βιομηχανία από τα αυξημένα τιμολόγια, που είναι διπλάσια σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα