«Η νέα διαπλοκή θα μας βρει απέναντι», διεμήνυσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «διευκόλυνση 38 εκατομμυρίων ευρώ» στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με αντάλλαγμα την προκλητική στήριξη της κυβέρνησης, με το βλέμμα στη διαφαινόμενη είσοδο του επιχειρηματία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
«Αυτός είναι ο ορισμός της νέας διαπλοκής», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως αν δεν είχε μεταβεί ο ίδιος προσωπικά στη Βουλή για να εκθέσει τον πρωθυπουργό, θα είχε περάσει η τροπολογία για την διαγραφή προστίμου στη ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων Σαββίδη «χωρίς να μάθουμε ποιον αφορούσε».
«Δεν θέλω να αισθάνεται κάποιος ότι για να επενδύσει στην Ελλάδα πρέπει να έχει ΜΜΕ», σημείωσε.
Διαπραγμάτευση των στόχων του πλεονάσματος
Ο κ. Μητσοτάκης εγγυήθηκε πως, αν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα διαπραγματευτεί τους στόχους του πλεονάσματος με τους δανειστές, καθώς οι θεσμοί θα αναγνωρίσουν σε μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την αξιοπιστία της στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων.
Όσο περισσότερη λιτότητα μας ζητάνε, τόσο θα διατηρείται η οικονομική ύφεση, παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «αυτά που λέω μέσα, τα λέω και έξω και τα έχουν ακούσει όλοι οι ενδιαφερόμενοι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ έχει ψηφίσει το τρίτο πρόγραμμα που λήγει τον Αύγουστο του 2018.
Τα επιπλέον μέτρα έχουν την σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου, σημείωσε, εξηγώντας πως ακόμα και αν η Πειραιώς δεν διαφωνεί ως προς τους στόχους, σχεδιάζει άλλον τρόπο για την επίτευξή τους, χαρακτηρίζοντας την υπερφορολόγηση και τα λοιπά μέτρα που έχουν δρομολογηθεί «μείγμα εσφαλμένης δημοσιονομικής πολιτικής».
Η υπομονή των συνταξιούχων εξαντλείται
Ο Αλέξης Τσίπρας «δέχθηκε τα πάντα χωρίς να κερδίσει τίποτα» στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ανταλλάζοντας την παραμονή του στην εξουσία με ένα σκληρό πακέτο μέτρων, τόνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Η υπομονή των Ελλήνων και ειδικά των συνταξιούχων και των μισθωτών εξαντλείται καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα με επιπρόσθετα μέτρα για το 2019 και το 2020, παραβιάζοντας όλες τις κόκκινες γραμμές του.
Το πρωτογενές πλεόνασμα επετεύχθη με την υπερφορολόγηση από πλευράς του Κράτους που πήρε από την μέση οικογένεια «πολύ περισσότερα» από όσα χρειαζόταν, εξήγησε.
Με το νέο πακέτο μέτρων για το οποίο δεσμεύθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, οι Έλληνες συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα πάρουν την 13η σύνταξη που τους είχε υποσχεθεί, αλλά θα χάσουν και την 12η και την 11η, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου.
Με την μείωση του αφορολόγητου ο μέσος μισθωτός που δεν πληρώνει σήμερα φόρο θα πληρώνει περίπου 600 ευρώ ετησίως – δηλαδή έναν μισθό, συνέχισε ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Χαρακτηρίζοντας το ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας είναι αλληλένδετα προβλήματα, ο κ Μητσοτάκης τόνισε πως όσο περισσότεροι άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά, τόσο μικρότερες θα είναι οι εισφορές για το ασφαλιστικό. Αυτό αντιμετωπίζεται με επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας.
Με τις παρεμβάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο ασφαλιστικό, περικόπτονται περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια ευρώ. «Αυτός είναι ο αναξιόπιστος κύριος Τσίπρας», σχολίασε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως ο νυν πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σοβαρά τα ζητήματα της χώρας.
Μεγάλη απάτη τα αντίμετρα
Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάστηκε ως «το νέο αλλά είναι η χειρότερη εκδοχή του παλιού»
«Γιατί η κυβέρνηση δεν επιστρέφει ένα 0,5% του ΑΕΠ πίσω στους Έλληνες πολίτες με φοροαπαλλαγές και όχι με επιδόματα ή προσλήψεις;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας την ρητορική περί αντιμέτρων «μεγάλη απάτη» καθώς δεν είναι βέβαιο πότε και αν αυτά θα εφαρμοστούν.
Μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ψεύδεται καθώς υποστηρίζει πως για την εφαρμογή των αντιμέτρων πρέπει να πετύχουμε τους στόχους που μας ζητούν οι δανειστές ενώ για οποιοδήποτε εφαρμογή τους δεν αρκεί η «ισοφάριση» των μέτρων αλλά η υπέρβασή τους.
«Θα πρέπει να πετύχουμε πλεόνασμα 4,5% για ταΐσουμε τους φτωχούς Έλληνες;», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Όχι στην πελατειακή σχέση εξάρτησης με το Δημόσιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε πως όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα μειώσει τους φόρους με «συμμάζεμα του κράτους», διαμηνύοντας πως ναι μεν δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και μονιμοποιήσεις συμβασιούχων «για να χτιστούν καινούργιες στρατιές εξαρτημένων από το Δημόσιο Ελλήνων, ή σπατάλη στις ΔΕΚΟ».
«Ο Τσίπρας προσποιείται ότι μεταρρυθμίζει τη χώρα ενώ χτίζει το δικό του κομματικό κράτος οικοδομώντας τη νέα διαπλοκή», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Συμμάζεμα του Κράτους
Κάθε πέντε «εξόδους» δημοσίων υπαλλήλων στη σύνταξη θα προσλαμβάνεται ένας, εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Υπάρχουν περιθώρια μαζέματος του κράτους» που θα εξασφαλίσουν την δυνατότητα φοροελαφρύνσεων τόσο στον ΕΝΦΙΑ όσο και στους φόρους των επιχειρήσεων, καθώς για την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θεωρούν ότι δεν υπάρχει νόημα να επιχειρούν στην Ελλάδα με τόσο υψηλές επιβαρύνσεις.
Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στον αγωνιστή της αριστεράς και μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη που σε συνέντευξή του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει μετατραπεί σε «αμοραλιστή εξουσιομανή».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου