Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Γαλλία: Σαρωτικός ο Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 32,32% (ΨΗΦΙΣΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ)

Μόλις στο 48,6% η προσέλευση των Γάλλων στις κάλπες
Η συμμαχία του Μακρόν μπορεί να κερδίσει μέχρι και τα τρία τέταρτα των εδρών στην κάτω βουλή μετά τον δεύτερο γύρο - Δεύτερη ήττα για Λεπέν μετά τις προεδρικές - Ιστορική ήττα για τους Σοσιαλιστές - Η ριζοσπαστική αριστερά πλήρωσε βαρύ τίμημα για τη διάσπασή της


Το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη, συντρίβοντας τα κύρια παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας στις βουλευτικές εκλογές και εξασφαλίζοντας μια τεράστια πλειοψηφία για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις του υπέρ των επιχειρήσεων, όπως έδειξαν χθες Κυριακή οι προβολές των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου.

Οι εκλογές κατάφεραν ένα ακόμη συντριπτικό πλήγμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα καθώς και στα συντηρητικά κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία επί δεκαετίες μέχρι που η εκλογή του Μακρόν τον Μάιο ανέτρεψε την παραδοσιακή διαίρεση ανάμεσα σε αριστερά και δεξιά.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο σχηματισμός του Μακρόν La Republique en Marche (REM) και οι σύμμαχοί του του κεντρώου MODEM κέρδισαν το 32,32% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το συντηρητικό κόμμα Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR) και οι κεντροδεξιοί σύμμαχοί τους της Ένωσης Δημοκρατών και Ανεξαρτήτων (UDI) ακολούθησαν με 21,56% και το Εθνικό Μέτωπο με 13,20%. Η Ανυπότακτη Γαλλία και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα συγκέντρωσαν 13,74% των ψήφων και η αριστερά του Σοσιαλιστικού Κόμματος PS-PRG-DVG 9,51%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα