Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΡΤ (4 XΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ)

Το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ) έλαβε χώρα στην Ελλάδα από την 11η Ιουνίου έως και την 7η Νοεμβρίου 2013. Η τότε κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε με ταχείς διαδικασίες τον τότε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, μια απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα, προκάλεσε εγχώριες και διεθνείς αντιδράσεις και οδήγησε στην έξοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση. Η πλειοψηφία των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ συνέχισε να εκπέμπει προγράμματα για πολλούς μήνες από τις εγκαταστάσεις του φορέα, ενώ μετά την έξωση τους από το Ραδιομέγαρο μια μειοψηφία συνέχισε τη μετάδοση προγραμμάτων μέσα από την ΕΡΤ Open ενώ άλλοι συμμετείχαν στο νέο δημόσιο φορέα που ιδρύθηκε, τη ΝΕΡΙΤ.


Η ΕΡΤ επανήλθε μαζί με τα κανάλια: ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ HD και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Kosmos 93.6, ΕΡΑ Σπορ, Η Φωνή της Ελλάδας, Ρ/Σ Μακεδονίας της ΕΡΤ3 (102 FM, 95.8 FM) και τους 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της στις 11 Ιουνίου 2015 με ανανεωμένο πρόγραμμα. 

Το τρίτο κανάλι της ΕΡΤ, η ΕΡΤ 3, η οποία δε σταμάτησε να εκπέμπει από την ημέρα του κλεισίματος του φορέα, επανήλθε στις πανελλαδικές συχνότητες της ΕΡΤ κι αυτή με νέο πρόγραμμα, στις 29 Ιουνίου 2015. Τα ραδιοφωνικά προγράμματα Φιλία και Τρίτο Πρόγραμμα στα Βραχέα, τα ξενόγλωσσα προγράμματα της Φωνής της Ελλάδας και το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση δεν επαναλειτούργησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα