Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Σε τιμή ρεκόρ 45,2 ευρώ έκλεισε η δημοπρασία NOME - Προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα - Νέα δεδομένα στη λιανική

(Έκτακτη επικαιρότητα*) upd: 01.05 / Με τελική τιμή 45,2 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, μακράν την υψηλότερη από όλες τις προηγούμενες, έκλεισε η σημερινή δημοπρασία μετά από 13 ώρες διαδικασία. Υπήρξαν πολλά τεχνικά προβλήματα στη σύνδεση των προμηθευτών με το σύστημα, γεγονός που οδηγεί κάποιες τουλάχιστον εταιρείες να ζητήσουν ακύρωση της δημοπρασίας.

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας είναι άγνωστες όπως και το ποιός ή ποιοί από τους παίχτες έβαλαν "φωτιά στα τόπια". Αυτό θα φανεί όταν τελειώσει η δημοπρασία και βγάλει ο ΛΑΓΗΕ τα επίσημα στοχεία.

Το βέβαιον είναι ότι από αύριο η αγορά της λιανικής έχει να αντιμετωπίσει μια νέα, πολύ διαφορετική κατάσταση, με τα περιθώρια των εταιρειών για ανάπτυξη να είναι σχεδόν μηδενικά, αλλά και με τη βιωσιμότητα κάποιων εταιρειών να κινδυνεύει στο βαθμό που έχουν εκτεθεί σε συμβόλαια χαμηλής τιμής ειδικά στη Μέση Τάση όπου ο ανταγωνισμός ήταν μέχρι τώρα έντονος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεύμα από τα NOME είναι το φθηνότερο που μπορούν να αγοράσουν οι προμηθευτές για να καλύψουν τους πελάτες τους και στην πραγματικότητα αποτελεί τη μόνη διέξοδο που έχουν. Οι εισαγωγές που αποτελούσαν μια σταθερή πρακτική για τις εταιρείες δεν συμφέρουν πλέον, καθώς το ρεύμα στην Ευρώπη είναι δυσεύρετο και πανάκριβο. Πολύ ψηλότερα κινείται επίσης η Οριακή Τιμή Συστήματος, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών προβλέπουν ότι θα συνεχίσει να κινείται σε υψηλά επίπεδα όλο το χρόνο.

(upd: 23.58)  Έχει ξεπεράσει κατά τι τα 45 ευρώ τη Μεγαβατώρα η τιμή στη μεγάλη δημοπρασία NOME που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, σχεδόν 12 ώρες μετά την έναρξή της.

(upd: 22.40)  Σε εντελώς απίθανα ύψη έχει ανέβει η τιμή στη μεγάλη δημοπρασία NOME που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, σχεδόν 11 ώρες μετά την έναρξή της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή βρίσκεται λίγο κάτω από τα 45 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (44,80 για την ακρίβεια), με ότι αυτό συνεπάγεται για την επόμενη μέρα.

(upd: 21.00)  Συνεχίζεται μετά από εννέα συνεχείς ώρες η μεγάλη δημοπρασία NOME με την τιμή να έχει κυριολεκτικά "ξεφύγει" και να βρίσκεται αρκετά πάνω από τα 44 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, παρότι τα απαγορευτικά επίπεδα τιμών που διαμορφώθηκαν οδήγησαν κάποιους από τους συμμετέχοντες να αποσυρθούν. 

(upd: 20.11)  Στα 43,8 ευρώ ανά Μεγαβατώρα βρισκόταν μετά από τη συμπλήρωση 8 ωρών  η δημοπρασία NOME, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χαρακτηρισμό που είχε δώσει το energypress ως "μητέρα των μαχών".  Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη τα απαγορευτικά επίπεδα τιμών που διαμορφώθηκαν οδήγησαν κάποιους από τους συμμετέχοντες να αποσυρθούν. 

Η εξέλιξη εκτιμάται ότι θα είναι καταλυτική με αρνητικό τρόπο, καθώς στην πραγματικότητα κλείνει τις δυνατότητες περαιτέρω ανοίγματος της αγοράς. Από την άλλη, βεβαίως, πιθανόν να αποτελέσει το έναυσμα για περισσότερο ριζικές λύσεις στον κλάδο, καθώς οι δεσμεύσεις της χώρας είναι συγκεκριμένες.

(upd: 17:25)  Σε επίπεδα που δημιουργούν μεγάλη ανησυχία και είναι βέβαιον ότι δεν θα διευκολύνουν το άνοιγμα της αγοράς κινείται πλέον η τιμή του ρεύματος στην εν εξελίξει δημοπρασία NOME, καθώς βρίσκεται στις 41,4 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, χωρίς ουδείς να γνωρίζει που θα καταλήξει. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, με πολύ μικρές δημοπρατούμενες ποσότητες, η τιμή έκλεισε στα 43,05 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

(upd: 15:47)  Σε πολύ υψηλά επίπεδα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους της αγοράς, κινείται πλέον η τιμή του ρεύματος στην εν εξελίξει δημοπρασία NOME, καθώς βρίσκεται στα "τοξικά" επίπεδα των 40 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

(upd: 15:00) Σε υψηλά επίπεδα κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή που έχουν "χτυπήσει" οι συμμετέχοντες στη μεγάλη δημοπρασία NOME που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τρείς ώρες μετά την έναρξή της η τιμή βρίσκεται στα επίπεδα των 38,5 ευρώ ανά Μεγαβατώρα

(upd: 13:35) Ανεβαίνει σταδιακά η τιμή στη σημερινή δημοπρασία NOME με άγνωστη την εξέλιξη των δεδομένων. Λίγο μετά τις 13:30 η τιμή είχε φτάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 36,2 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Νωρίτερα το energypress έγραφε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα