Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Σταθάκης: Το Νοέμβριο η αλλαγή στην τιμολόγηση των ΥΚΩ - Δε θα διωχθούν καταναλωτές από τη ΔΕΗ

Την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των ΥΚΩ με νομοθετική ρύθμιση τον επόμενο μήνα προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας (ΥΚΩ) θα μειωθούν μόλις ολοκληρωθεί η διασύνδεση των νησιών. «Ξεκίνησαν οι Κυκλάδες που τελειώνουν φέτος και μετά είναι η διασύνδεση της Κρήτης που θα ολοκληρωθεί ως το 2020 όπου τα ΥΚΩ θα έχουν μειωθεί στο μισό και μετά το 2023 θα έχουν καταργηθεί».

«Ο τρόπος που τιμολογείται η ενέργεια έχει τη μορφή μιας σκάλας με απότομα σκαλοπάτια. Το εντοπίσαμε πέρσι όπου με αυξημένη κατανάλωση άλλαζες σκαλοπάτι. Η βασική αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση να υπάρξει εξομάλυνση σε αυτού του είδους την τιμολόγηση που προϋπήρχε» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.


«Οι αλλαγές θα αφορούν τον τρόπο τιμολόγησης των ΥΚΩ και θα νομοθετηθεί εντός του επόμενου μήνα. Ο τρόπος τιμολόγησης του ρεύματος είναι θέμα των εταιρειών» ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επιπλέον θα αλλάξει το κοινωνικό τιμολόγιο με στόχο την ενίσχυση των φτωχότερων στρωμάτων «ώστε να ανατραπούν οι αδικίες που ακούμε κατά καιρούς».

Σχετικά με τη μνημονιακή δέσμευση για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει δέσμευση για την απομάκρυνση 500.000 καταναλωτών από τη ΔΕΗ, αλλά για μείωση του μεριδίου της στην αγορά. «Αν δεν πετύχουμε τους στόχους με τη μείωση του μεριδίου από τις μονάδες παραγωγής, θα βρούμε άλλα εργαλεία, αλλά όχι το διωγμό των καταναλωτών», σημείωσε.

«Η αγορά ενέργειας πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, να υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές που θα προσφέρουν ρεύμα», είπε σημειώνοντας πως «η αγορά θα ανοίξει με διάφορους τρόπους. Θέλουμε μία αγορά που θα λειτουργήσει καλύτερα, πρέπει να παραχωρηθεί το 40% των λιγνιτικών μονάδων σε τρίτους», είπε σχετικά.

«Δύο πράγματα θα συμβούν, το ένα είναι η μείωση των τιμολογίων, μέσω του ανοίγματος της αγοράς καταναλωτών και το δεύτερο το άνοιγμα στην παραγωγή ενέργειας», σημείωσε ο Υπουργός.

Κληθείς να απαντήσει αν «θα αντέξει η ΔΕΗ το διαμερισμό των μεριδίων της», σημείωσε πως «θέλουμε μία μεταβατική περίοδο. Περνάμε σε ένα άλλο σύστημα, θα είναι ο πυλώνας με το 50% της αγοράς και δεύτερον φεύγουμε από τον λιγνίτη και θα έχουμε περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα