Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Στ. Πιτσιόρλας στο «Ακραίως»: Πωλούνται Εγνατία Οδός, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΗ

«Τα προαπαιτούμενα γνωστά, οι συμφωνίες δεδομένες»

Στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων αναφέρθηκε εκτενώς ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή. Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πώληση της Εγνατίας Οδού, του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΗ.

«Τα προαπαιτούμενα είναι γνωστά, οι συμφωνίες είναι δεδομένες», δήλωσε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε:

«Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση ΔΕΣΦΑ και της Εγνατίας είναι σε εξέλιξη. Μιλάμε για μειοψηφικά πακέτα  Η πλειοψηφία θα παραμείνει στο Δημόσιο». 

Παράλληλα, όπως είπε, προχωρούν και οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού, του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΗ και εταιρειών παροχής ύδατος.


Όσον αφορά την Εγνατία Οδό, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως «ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Συμφωνήσαμε με Ευρωπαίους για μια πρόσκληση ενδιαφέροντος. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Πρέπει τώρα να οριστικοποιηθούν οι όροι».

«Το θέμα του ΔΕΣΦΑ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υποβολής προσφορών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση μέχρι τέλος του χρόνου. «Η κυβέρνηση δουλεύει με αυτόν τον προγραμματισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι «το 2016 και το 2017 έχουμε ρεκόρ δεκαετίας από άμεσες ξένες επενδύσεις» και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν έργα που έχουν ολοκληρωθεί και έργα που είναι σε εξέλιξη. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ενεργοποιηθεί σημαντικές διαδικασίες».

«Νομίζω ότι θα γίνει η επένδυση στη Σιθωνία. Το ΤΑΙΠΕΔ ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ο χειρισμός που έγινε στο Ελληνικό για το αντίστοιχο θέμα, έδειξε ότι λύθηκε το θέμα», επεσήμανε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε:

«Προφανώς προσπαθούμε να δείξουμε περισσότερο ενδιαφέρον για τα ασθενέστερα στρώματα, και καλά κάνουμε. Έχουμε να επιδείξουμε κάτι σημαντικό: αφορά τις θέσεις εργασίας που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια Διαχειριζόμαστε μια κρίση που την βρήκαμε».

«Για τις εκκρεμότητες δεκαετιών δεν μπορεί να φέρει ευθύνη μια κυβέρνηση λίγων ετών», υπογράμμισε ακόμα και συμπλήρωσε:

«Εχουμε να επιλύσουμε εκκρεμοτητες δεκαετιών. Αν πατάμε κάθε μέρα σε αντιπολιτευτικό τόνο δεν θα βρούμε άκρη. Πολλά προβλήματα είχαν βγει σε διαγωνισμούς χωρίς να έχουν επιλυθεί. Προσπαθούμε να επιλύσουμε προβλήματα παρελθόντος, όπως το κάνουμε με επιτυχία στον Αστέρα Βουλιαγμένης».

Επιπλέον, είπε ότι αρκετές επενδύσεις είχαν αρχίσει από προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά κανένα από αυτά τα έργα δεν προχώρησε εύκολα.

«Δεν έχει νόημα να επιρρίπτουμε συνεχώς ευθύνες ο ένας στον άλλον», ανέφερε σχετικά με τις παθογένειες που παρατηρούνται.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική οικονομία, ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε:

«Είμαστε σε μια φάση βελτίωσης. Κόστισε η καθυστέρηση της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν εξαρτιόταν από μας μόνο. Όλοι γνώριζαν τη διαφωνία των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ».newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα