Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η ΔΕΗ στην ... ηλεκτροκίνηση!

Η επιχείρηση έχει περάσει ήδη την πόρτα τουλάχιστον δέκα τοπικών αρχόντων, αναζητώντας συμμαχίες

Μια πρόταση-έκπληξη για τους δήμους, με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση, έρχεται από τη ΔΕΗ.

Η επιχείρηση έχει περάσει ήδη την πόρτα τουλάχιστον δέκα τοπικών αρχόντων, αναζητώντας συμμαχίες στην επέκταση των δραστηριοτήτων της προς πιο «καθαρές» διαδρομές. 

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την πολωνική εταιρεία Solaris Bus & Coach, με την οποία είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας τον περασμένο Νοέμβριο, έχει ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο «προϊόν» με ενεργειακά βιώσιμες συγκοινωνιακές λύσεις και σε πρώτη φάση αναζητεί πελάτες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.



Ο ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρική της ΔΕΗ, είναι έτοιμος να ξεκινήσει πιλοτική εγκατάσταση 1.400 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα


Προμήθεια λεωφορείων

Ειδικότερα, το «πακέτο» που προωθούν οι δύο εταιρείες θα καλύπτει την προμήθεια των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων – η Solaris κατασκευάζει φιλικά προς το περιβάλλον, αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ – και τη συντήρηση τους, θα περιλαμβάνει τη διαχείριση της ανακύκλωσης των υλικών (π.χ. των μπαταριών),
την εγκατάσταση των απαιτούμενων υποδομών φόρτισης, ανάλογα με τις ανάγκες του δικτύου κάθε περιοχής, καθώς και την παροχή της αναγκαίας ηλεκτρικής ενέργειας. 

Μάλιστα, η ΔΕΗ θα διαθέτει στους δήμους και συνεργεία άμεσης βοήθειας για έκτακτες βλάβες – κάτι σαν τους «ιπτάμενους» γιατρούς, όπως λέει χαρακτηριστικά στο «Βήμα» ανώτατο στέλεχος της ΔΕΗ.

«Θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε μια τελική δίκαιη τιμή και για εμάς αλλά και για τους δήμους. Εχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος του κόστους και να συμφωνήσουμε σε μια σύμβαση η οποία θα εξασφαλίζει την αποπληρωμή μας από τους ΟΤΑ σε βάθος χρόνου. 

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ποιοτικού και φθηνού προϊόντος που θα είναι ανταγωνιστικό και θα μπορεί να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλα που πιθανώς θα συμ- μετάσχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες για το έργο της ηλεκτροκίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις οποίες θα οργανώσουν οι δήμοι» αναφέρει η ίδια πηγή".

Πηγή tovima.gr/cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα