Γιώργος Φιντικάκης
Στη λύση της εθελουσίας εξόδου στρέφεται η ΔΕΗ, ξεκινώντας από τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να μεταφερθούν στον αγοραστή των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Αρκαδία, στα πλαίσια μιας κίνησης που ενδεχομένως θα αποτελέσει πρόκριμα για μια συνολική ανανέωση του προσωπικού των 17.000 του ομίλου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης, “εξετάζουμε τη σταδιακή ανανέωση του προσωπικού της ΔΕΗ, με αναδιάταξη εργαζομένων από μονάδες όπου δεν χρειάζονται σε άλλες, με περισσότερες απαιτήσεις, και φυσικά τη δυνατότητα προσλήψεων, που φυσικά χρειάζονται την έγκριση του υπερ-Ταμείου”.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΔΕΗ για την ημέρα της Γυναίκας, ο κ. Παναγιωτάκης παρουσίασε αρκετές σκέψεις για την επόμενη ημέρα της επιχείρησης, μετά την πώληση των μονάδων της, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σταδιακή μείωση του μεγέθους της, και του τζίρου της, με βάση τις μνημονιακές της υποχρεώσεις.
“Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στα εργοστάσια της Μεγαλόπολης και της Μελίτη θα περάσουν στους νέους αγοραστές, ένα μέρος θα απορροφηθεί από τη ΔΕΗ σε άλλες της δραστηριότητες, και για ένα τρίτο κομμάτι που θα περισσέψει, θα εφαρμόσουμε κάποιο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου”, επεσήμανε ο επικεφαλής της επιχείρησης. Και διευκρίνισε ότι δεν θα πρόκειται για απολύσεις.
Ειδική επίσης μνεία έκανε ο επικεφαλής της ΔΕΗ στα ληξιπρόθεσμα χρέη της, λέγοντας ότι παρ' ότι έχουν μειωθεί κατά 100 εκατ. ευρώ, εντούτοις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Τα 1,6 δισ ευρώ είναι ανεξόφλειτες οφειλές ενεργεών πελατών, και τα 700 εκατ ευρώ αφορούν χρέη των λεγόμενων “τελικών πελατών”. Οσων δηλαδή είτε έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση των ακινήτων τους επειδή ήταν κλειστά και δεν χρησιμοποιούνταν (π.χ. σπίτια στο χωριό, και εξοχικά), είτε επειδή μετακινήθηκαν σε άλλο πάροχο. Σωρευτικά οι “τελικοί πελάτες” ανέρχονται σε 600.000.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου