Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 1991 ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ)

Αρχίζει στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Βασικοί κατηγορούμενοι  είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου(ΠΑΣΟΚ) που δεν παρίσταται και οι Μένιος Κουτσόγιωργας (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Τσοβόλας (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργος Πέτσος (ΠΑΣΟΚ).
Υπό την προεδρία του Βασίλη Κόκκινου ξεκίνησε η περιβόητη δίκη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, παραδέχτηκε τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης του, ως προς την διερεύνηση του σκανδάλου. Δεν αποδέχτηκε το κατηγορητήριο και αρνήθηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Αντίθετα, οι Μένιος Κουτσόγιωργας, Δημήτρης Τσοβόλας και Γιώργος Πέτσος έδωσαν κανονικά το παρών στη δίκη και «αναμετρήθηκαν» με τους κατήγορους. Η αθώωση του Α.Παπανδρέου, οι ποινές των υπουργών και ο θάνατος του Κουτσόγιωργα μέσα στο Ειδικό Δικαστήριο Για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώθηκε με την οριακή πλειοψηφία των 7–6 ψήφων.
Ο Κοσκωτάς, στην προσπάθεια του να μείνει ανέγγιχτος από την δικαιοσύνη, πίστωσε 1.200.000 δολάρια σε ελβετικό λογαριασμό, με σκοπό να δωροδοκήσει τον Μένιο Κουτσόγιωργα. Η κίνηση αυτή, στοχοποίησε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος θεωρήθηκε πρόσωπο κλειδί για την υπόθεση. Για τουλάχιστον δυο χρόνια, ο Κουτσόγιωργας προσπαθούσε να αποδείξει την αθωότητα του μέχρι τον θάνατο του, τον Απρίλη του 1991 που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα