Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Με 1000 νέα σύγχρονα λάπτοπ ετοιμάζεται η ΔΕΗ για την επέκταση της τηλεργασίας

Γιάννα Παπαδημητρίου
energypress.gr
Την ώρα που η αναζωπύρωση της πανδημίας προκαλεί έντονη ανησυχία, η ΔΕΗ φαίνεται ότι ετοιμάζεται να παρατείνει και να επεκτείνει την εφαρμογή της τηλεργασίας στις υπηρεσίες της. 

Για το σκοπό αυτό, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει αποφασίσει να προμηθευτεί 1000 νέους φορητούς υπολογιστές, έτοιμους προς χρήση από τους εργαζομένους της. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΗ θέλει να παραλάβει τους νέους φορητούς υπολογιστές όσο το δυνατό
πιο γρήγορα, αφού έχει ορίσει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στο σχετικό διαγωνισμό την 31η Αυγούστου 2020 και ζητά να παραλάβει τους υπολογιστές εντός δεκαπενθημέρου από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Τα λάπτοπ που θα προμηθευτεί η ΔΕΗ θα είναι σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού, θα πρέπει να διαθέτουν επεξεργαστή Intel Core i5 ή ανώτερο, 10ης γενιάς, με ημερομηνία ανακοίνωσης Q3/19 ή νεώτερο από την Intel, 64bit με επίδοση στο CPU Pass Mark ανώτερη των 8000, τουλάχιστον 8 GB RAM τύπου DDR4 με χρονισμό τουλάχιστον 2666 MHz και σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας τουλάχιστον 500 GB M.2 PCIe NVMe, με όλα τα παρελκόμενα, οθόνη τουλάχιστον 15,6” και λειτουργικό σύστημα MS Windows 10 Pro English το οποίο θα ενημερώνεται με τα official και security updates της Microsoft.

Ο εξοπλισμός θα καλύπτεται από 3ετή εγγύηση, θα παραδοθεί στη ΔΕΗ έτοιμος προς χρήση και θα έχει υποστεί σχετική παραμετροποίηση, με βάση πρότυπη μήτρα που θα παραδοθεί από τη ΔΕΗ. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΗ, ο συνολικός προϋπολογισμός για την αγορά των 1000 λάπτοπ ανέρχεται σε 700.000 ευρώ.

Πέραν της επέκτασης της τηλεργασίας, μια τέτοια η αναβάθμιση του εξοπλισμού κρίνεται απαραίτητη για να μπορούν να ανταπεξέλθουν οι υπηρεσίες της ΔΕΗ στις απαιτήσεις των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αναπτύσσει η επιχείρηση, καθώς και στον εν γένει ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα