Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Επιστροφή 2 εκατ. ευρώ στην Digea λόγω 5G!

Σε 1.910.639 ευρώ υπολογίζεται η αποζημίωση της εταιρείας παρόχου Digea για την απώλεια της μίας από τις τέσσερις ψηφιακές συχνότητες που δόθηκαν το 2014. Η απώλεια των τηλεοπτικών συχνοτήτων στα 700MHz, δηλαδή από την 50ή ως και την 60ή στα UHF, που θα δοθούν στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη υπηρεσιών 5G, φέρνει αποζημίωση για την Digea. Οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Στέλιος Πέτσας υπογράφουν την υπουργική απόφαση για το ύψος της αποζημίωσης και το μεταβατικό διάστημα της ψηφιακής μετακίνησης των δύο παρόχων δικτύου της ψηφιακής τηλεόρασης (ΕΡΤ και Digea).


H υποχρεωτική μετακίνηση αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2021. Μέχρι τότε είναι αδύνατον να αναπτυχθούν οι υπηρεσίες 5G, κάτι που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας την αποκάλυψη της στήλης την περασμένη Κυριακή για <Β> τις καθυστερήσεις στο 5G, που προβλέπεται να δοθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Η κυβέρνηση αποδέχθηκε την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης στην Digea, η οποία είναι το 25% του συνόλου των συχνοτήτων που της είχαν δοθεί το 2014. Επιβεβαιώνεται επίσης η αποκάλυψη της στήλης πως αιτία της αποζημίωσης είναι ότι οι δύο πάροχοι δικτύου δεν προχώρησαν στη νέα ψηφιακή τεχνολογία DVB-T2. Σε περίπτωση που το είχαν κάνει δεν θα υπήρχε ζήτημα αποζημίωσης, γιατί όλα τα τηλεοπτικά κανάλια-πελάτες της Digea θα χωρούσαν στο μειωμένο τηλεοπτικό φάσμα.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα