Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Δόθηκαν οι δύο ψηφιακές συχνότητες στην ΕΡΤ


Με απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, εκχωρούνται στην ΕΡΤ ΑΕ οι δύο ψηφιακοί πολυπλέκτες, μετά την απώλεια των συχνοτήτων στα 700MHz, που θα δοθούν στις τηλεπικοινωνίες. Όπως έγραψε η στήλη, ορίστηκε η μεταβατική περίοδος της Δεύτερης Ψηφιακής Μετάβασης, διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει η ελεύθερη τηλεόραση, δηλαδή η Digea και η ΕΡΤ, να μετακινηθεί κάτω από την 50ή συχνότητα στα UHF. Η εκκρεμότητα που υπήρχε ήταν να δοθούν και στην ΕΡΤ τα σημεία εκπομπής για τις δύο ψηφιακές συχνότητες.

 Αστερίσκοι για Βόλο, Ναύπλιο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Αυτό συνέβη με την υπουργική απόφαση υπ’ αριθμόν 327/Φ.213, με την οποία ορίζονται οι περιοχές κατανομής των συχνοτήτων σε όλη τη χώρα για την ΕΡΤ και η σειρά μετακίνησης στην εκπομπή του ψηφιακού σήματος. Σε αντίθεση με τις συχνότητες της Digea, σε αυτές της ΕΡΤ υπάρχουν προϋποθέσεις για τη χρήση αρκετών διαύλων. Σε δύο περιοχές,  στο Ναύπλιο και στον Βόλο,  δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι δύο συχνότητες που κατέχει η ΕΡΤ στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου εξαιτίας παρεμβολών στο υπάρχων τηλεοπτικό δίκτυο εκπομπής. Σε τέσσερις, επίσης, περιοχές, στις Κυκλάδες 1 και 2 καθώς και στον Αίνο και τα Δωδεκάνησα,  δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν και οι δύο ψηφιακές συχνότητες.  Αυτό θα συμβεί μόνο όταν περάσει η ΕΡΤ στο DVB-T2.


 Εκτός τα ξένα προγράμματα και το ΡΙΚ

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η ΕΡΤ δεν θα μπορεί να εκπέμψει ψηφιακά όλα της τα τηλεοπτικά προγράμματα στις παραπάνω περιοχές, καθώς το φάσμα που διαθέτει δεν επαρκεί. Θα μείνουν εκτός, όπως και στην πρώτη ψηφιακή μετακίνηση, τα ξένα δορυφορικά προγράμματα και το ΡΙΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ψηφιακή μετακίνηση της ΕΡΤ θα πρέπει να γίνει συντονισμένα με την Digea και θα αρχίσει τον επόμενο μήνα (Σεπτέμβριο). Για να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση εκκρεμεί ο διεθνής συντονισμός με τις όμορες χώρες, ώστε να μπορεί να προχωρήσει και η εκπομπή σε DVB-T2.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα