Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ηυποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνα – Πέραμα

Στην τελική ευθεία εισέρχονται κρίσιμα οδικά έργα, τα οποία έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων εγχώριων και διεθνών κατασκευαστικών ομίλων.


Στον διαγωνισμό για την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνα – Πέραμα μετέχουν οι εταιρείες ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ και Ακτωρ – Vinci, οι οποίες έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για την κατασκευή του έργου.

Εφόσον εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών όρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τότε τα προεπιλεγέντα σχήματα θα προχωρήσουν στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, κάτι το οποίο εκτιμάται έως το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Το έργο έχει κατασκευαστική διάρκεια 5 έτη και αρχικό προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ.

Η περιβαλλοντική μελέτη του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης, περιλαμβάνει το οδικό τμήμα σύνδεσης του ανισόπεδου κόμβου του Περάματος με τη λεωφόρο Σχιστού, συνολικού μήκους 4,5 χλμ, ώστε να παρακάμπτεται ο Δήμος Περάματος

Επίσης, την υποθαλάσσια ζεύξη, με οδική σήραγγα μήκους 1 χλμ. από το Πέραμα έως το νησί του Αγίου Γεωργίου και τo οδικό τμήμα από το νησί του Αγίου Γεωργίου μέχρι το νησί της Σαλαμίνας και τις οδικές συνδέσεις με την πόλη.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα