Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Πρωθυπουργός:τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο. Προφανώς δεν έχουμε ανάγκη την άδεια κανενός.


Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια νέα σελίδα για τα γαλανόλευκα φτερά και σαφές δείγμα μιας Ελλάδας που αλλάζει και αμυντικά και διπλωματικά. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέσα στο 2022 θα έρθει και η δεύτερη εξάδα και το 2023 τα υπόλοιπα από τα 24 αεροσκάφη. Χαρακτήρισε τα Rafale πολλαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει την χώρα μας σε επίπεδο επιχειρησιακό και γεωπολιτικό και οι «ριπές του ανέμου», όπως λέγονται, είναι ετοιμοπόλεμες καθώς έχουν ολοκληρώσει τα πληρώματα έναν μεγάλο κύκλο εκπαίδευσης και είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα νέο καλύτερο πιο ειρηνικό αύριο για όλη την περιοχή. Θα επιχειρούν σύντομα δίπλα σε νέες γαλλικές φρεγάτες με τις οποίες μοιράζονται κοινή επιχειρησιακή φιλοσοφία, τόνισε και πρόσθεσε ότι στην Καλαμάτα εγκαινιάζεται το νέο διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο. Το μέτρο, συνέχισε, αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΛ.ΑΣ, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό ενώ θα ισχύσει και για αποζημιώσεις στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα.

Το χαρακτήρισε ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή. 

Ο πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία. «Για την Ελλάδα», είπε, «κάθε ενίσχυση της άμυνάς της αποτελεί προβολή ειρήνης. Δεν έχει θέση η παραχάραξη της ιστορίας πολύ περισσότερο όταν εκπέμπεται από γειτονικά κράτη. Το μήνυμα των καιρών πρέπει να είναι η αλήθεια και η συνεννόηση πάντα με βάση τη διεθνή νομιμότητα και ειδικότερα στην περιοχή μας το δίκαιο της θάλασσας. Σε αυτό τον δρόμο βαδίζουν Ελλάδα και Ευρώπη. Προφανώς δεν έχουμε ανάγκη την άδεια κανενός. Με την ίδια αποφασιστικότητα που η χώρα κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή κρατά ανοικτά και τα παράθυρα του διαλόγου».


Έκλεισε ευχόμενος καλές πτήσεις στα νέα Rafale για να προστατεύουν την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Νωρίτερα, τα έξι νέα αποκτήματα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, ενώ εντυπωσιακή ήταν η τελετή υποδοχής τους στην Τανάγρα. 

Το πρώτο μαχητικό προσγειώθηκε στις 12:45 στην 114 Πτέρυγα Μάχης. Κατά το καλωσόρισμα των αεροσκαφών, ο πύργος ελέγχου ανέφερε: «Καλωσορίσατε στο νέο σας σπίτι. Καλές προσγειώσεις με ασφάλεια».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του σμήνους των Rafale τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η 332 Μοίρα πετά στο μέλλον».

Μετά την προσγείωση στην 114 Πτέρυγα Μάχης, τα αεροσκάφη πέρασαν κάτω από αψίδα νερού και κατευθύνθηκαν στο χώρο μπροστά από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία όπου τα πληρώματά τους αποβιβάστηκαν.

Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ο καθιερωμένος αγιασμός.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα