Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Κορωνοϊός: Προαιρετική η 4η δόση του εμβολίου για τους άνω των 60 ετών


 «Ισχυρή σύσταση» για τους άνω των 60 ετών και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα να προχωρήσουν στην 4η δόση - Δεν έχει σχέση με το πιστοποιητικό εμβολιασμού- Διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας -

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Υγείας σε σχέση με την 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Το υπουργείο επισημαίνει ότι όπως τονίστηκε και στην ενημέρωση για τους άνω των 60 ετών «υπάρχει ισχυρή σύσταση» να προχωρήσουν σε 4η δόση μετά την περέλευση τετραμήνου από την τρίτη αναμνηστική δόση, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτό σημαίνει πως η τέταρτη δόση δεν έχει να κάνει με την ισχύ ή όχι των πιστοποιητικών εμβολιασμού και όσων διευκολύνσεων απορρέουν από αυτά για τους πολίτες.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε, η δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα άνω των 70 ετών και σε όσους άνω των 60 αλλά με υποκείμενα νοσήματα, έχει ευεργατικά αποτελέσματα καθώς μειώνει σημαντικά την πιθανότητα βαριάς νόσησης και άρα και νοσηλείας.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εκτίμησε ότι το πιθανό όφελος από μια τέταρτη δόση αναμένεται να είναι μεγαλύτερο σε άτομα ηλικίας 70 ετών και πάνω, καθώς και σε άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Επιπλέον, σε άτομα 60 και πάνω, ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν υποκείμενα νοσήματα», σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου.[περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα