Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Βάσεις 2022: Σταθερά ψηλά η Ιατρική – Μεγάλη άνοδος στις οικονομικές σχολές


Οι Βάσεις 2022 για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (28.07.2022), νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με τις οικονομικές σχολές στο 4ο επιστημονικό πεδίο να παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο, ενώ σταθερή έμεινε η Ιατρική Σχολή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Πάνος Σταυρόπουλος, σύμβουλος σταδιοδρομίας και ιδιοκτήτης του “YourCareer”, μίλησε στο newsit.gr, για τις Βάσεις 2022 και τις επιλογές των υποψηφίων. 

«Φέτος είχαμε για πρώτη φορά συντελεστές βαρύτητας από τα ίδια τα τμήματα, ένα κομμάτι συνυπολογιζόταν με τη ρήτρα που έβαζε το εκάστοτε πανεπιστήμιο, είδαμε διαφορές σε τμήματα, μεγάλες αυξομειώσεις σε σχέση με πέρσι και ήταν κάτι, εξαιτίας του οποίου δεν μπορούσαμε να κάνουμε μία πρόβλεψη για τις βάσεις. Και όσοι έκαναν πρόβλεψη, σε πολλά εξετέθησαν», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταυρόπουλος.

Και συνέχισε: «Αναμέναμε -και όντως έχουμε- μία πτώση στη θεωρητική κατεύθυνση, στις υψηλόβαθμες σχολές. Αρκετά μεγάλη, γιατί είχαμε λιγότερους υποψηφίους, περίπου 4.000. Στο 1ο πεδίο, λοιπόν, κάποιες θεωρητικές σχολές της επαρχίας έχουν ανέβει λίγο, στα μεσαία και χαμηλά τμήματα, με βαθμολογίες στα “10”.[περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα