Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Με επιπλέον διάταξη, το ΥΠΕΝ κλείνει και το «παράθυρο» αλλαγής από τους προμηθευτές του παγίου στους λογαριασμούς ρεύματος

Θοδωρής Παναγούλης

energypress.gr

Την πρόθεση να φέρει συμπληρωματική διάταξη με την οποία θα στερεί από τους προμηθευτές ρεύματος τη δυνατότητα να παρουσιάζουν τιμοκαταλόγους με διαφοροποιημένο ύψος παγίου, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αντιδρώντας έτσι στις σημερινές ανακοινώσεις τιμολογίων από τις ηλεκτρικές εταιρείες.

Αρμόδιες πηγές του ΥΠΕΝ μιλώντας στο energypress αναφέρουν ότι η εμφάνιση από εταιρείες, διαφορετικών παγίων σε σχέση με το τι είχαν έως σήμερα, αλλά και διαφορετικών παγίων ανά τιμολόγιο, αποτελεί «εμπορικό τρικ» και δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές, αντίθετα από το πνεύμα του νόμου με τον οποίο καταργήθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Όπως λέγεται χαρακτηριστικά από πηγές του ΥΠΕΝ: «Είναι απαράδεκτο να επιχειρείται η δια τεχνάσματος καταστρατήγηση του νόμου τη στιγμή που η πολιτεία κάνει μια τεράστια προσπάθεια προστασίας του καταναλωτή. Θα κλείσουμε αυτό το παράθυρο με νέα διάταξη, με την οποία θα απαγορεύεται η μεταβολή του παγίου κάθε εταιρείας σε σχέση με τα προ της εφαρμογής του νέου μηχανισμού επίπεδα. Ο καταναλωτής θα έχει μπροστά του σαφή net τιμή για να μπορεί να συγκρίνει».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μετά από μια τέτοια νέα διάταξη, οι εταιρείες προμήθειας θα υποχρεωθούν πιθανότατα να αναπροσαρμόσουν και πάλι τους τιμοκαταλόγους που ανακοίνωσαν σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα