Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΑ 5,8 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 
Χθες, η Metron Analysis, μια από τις πρώτες εταιρίες που παρουσίασαν έρευνες μετά τα Τέμπη, κατέγραψε για λογαριασμό του Mega τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 5,8 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου, ενώ βελτιώνονται τα ποιοτικά στοιχεία για τη ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ανακτά και πάλι σημαντικό προβάδισμα 17 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με ποσοστά 36% έναντι 17%.

metron1

Σύμφωνα με την εκτίμηση εδρών που κάνει η εταιρεία, είναι σαφές ότι οι δεύτερες εκλογές καθίστανται αναπόφευκτες, καθώς με τα ποσοστά των πρώτων εκλογών, η ΝΔ σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 143 έδρες και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΜεΡΑ25 συγκεντρώνουν μόλις 141 έδρες.

Παράλληλα, η ΝΔ ανεβαίνει και πάλι στην παράσταση νίκης - φτάνει στο 65%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 21%. Η ΝΔ , που μετρήθηκε στο στο 26,2% στην «καθαρή» πρόθεση ψήφου, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ και 9,4% του ΠΑΣΟΚ, έχει να προσδοκά από την «δεξαμενή» των αναποφάσιστων, αφού ο ένας στους τέσσερις που δηλώνει στην «γκρίζα ζώνη» έχει ψηφίσει το κυβερνών κόμμα στις εκλογές του 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει 6% και 6% αντίστοιχα, από τους σημερινούς αναποφάσιστους. Η Βουλή, πάντως, παρουσιάζεται εξακομματική με το ΜεΡΑ25 άνετα μέσα και αστερίσκο το κόμμα Κασιδιάρη, το οποίο συγκεντρώνει 3,8% στην πρόθεση ψήφου.

Η ΝΔ «τσιμπάει» κατά πέντε μονάδες στην παράσταση νίκης και ανακάμπτει σε σχέση με την μέτρηση της 14ης Μαρτίου. Φτάνει στο 65% - ήταν στο 70% τον Ιανουάριο - ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία μονάδα και καταγράφεται στο 21%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα