Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Αλέξης Γεωργούλης: «Μετωπική επίθεση» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα με το βλέμμα στους αναποφάσιστους

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΚΡΙΚΑ

NEWSIT


Με σκληρές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει “εκπρόσωπο της μιζέριας και του γκρίζου”, αλλά και με αιχμηρές αναφορές εναντίον του, με φόντο την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, κλιμακώνει τη στρατηγική του Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει της επίσημης προκήρυξης των εκλογών το ερχόμενο Σάββατο.



Παρ’ ότι στο “γαλάζιο στρατόπεδο” αναγνωρίζουν ότι η υπόθεση του πρώην, πλέον, Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη μπορεί να σταθεί αφορμή για να μεγαλώσει το “κύμα” της αντισυστημικής ψήφου στις εκλογές, με επιπτώσεις πέραν του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, εν τούτης από χθες οι τόνοι ανέβηκαν…


“Ας ξανασκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε όλα αυτά τα χρόνια, με αφορμή και το «μπούμερανγκ» της τελευταίας υπόθεσης του Ευρωβουλευτή του. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να γενικεύσουμε προσωπικές συμπεριφορές” δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός από την Κέρκυρα. “Ας αναλογιστούν, όμως, οι αντίπαλοί μας πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη. Κυρίως, ας απαντήσουν σε ένα πολύ απλό ερώτημα: Πώς γίνεται να διαγράφουν από τις τάξεις τους τον κ. Γεωργούλη μόλις καταγγέλθηκε και να κρατούν στα ψηφοδέλτιά τους τον κ. Παππά που καταδικάστηκε με ψήφους 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο;” τόνισε με έμφαση, αναδεικνύοντας τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά της Κουμουνδούρου απέναντι στα δύο στελέχη της και τη διαφορά προσέγγισης των δύο κομμάτων σε τόσο ευαίσθητα θέματα.

«Εκπρόσωπος της κακομοιριάς»


Και το “σφυροκόπημα” κατά του Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκε, δίνοντας τον τόνο της “μετωπικής” αντιπαράθεσης ως τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε προσωπικούς, επιθετικούς χαρακτηρισμούς κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας του ότι είναι “εκπρόσωπος του γκρίζου και της κακομοιριάς”. Τον κατηγόρησε ότι “ανεμίζει την παντιέρα του διχασμού”. “Άλλοτε απέχοντας από το συνταγματικό τόξο και, δυστυχώς, κλείνοντας ακόμα και το μάτι στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, και άλλοτε ξεθάβοντας συνθήματα όπως “Ή εμείς ή αυτοί” και απειλώντας κάθε τόσο πως τάχα θα είναι αλλιώς η δεύτερη φορά” διευκρίνισε ο Κ. Μητσοτάκης. “Τους λέμε, εδώ από την Κέρκυρα: Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά αλλά ισχυρή δεύτερη εντολή στην προκοπή. Είναι καιρός να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να συμμαχεί με τον οποιονδήποτε μήπως και βλάψει τη ΝΔ” τόνισε.

Οι αναποφάσιστοι, η χαλαρή ψήφος και το κεντρικό δίλημμα της κάλπης

Σε πρώτο πλάνο στις παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού, στον περίπου ένα μήνα που απομένει ως τις κάλπες της απλής αναλογικής, είναι η προσέγγιση των αναποφάσιστων – μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ – αλλά και των πολιτών που σκέφτονται τη… χαλαρή ψήφο.


Παράλληλα, θα αναδεικνύει τη θέση του, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παρά τα όσα λένε προεκλογικά, θα συμμαχήσουν μετεκλογικά εάν και εφόσον “βγαίνουν οι αριθμοί”. “Τους ενώνουν, άλλωστε, δύο πράγματα: Η ιδεοληψία τους για την εξουσία, αλλά τους ενώνει και μία αντιπάθεια, μερικές φορές τολμώ να πω και ένα μίσος, για τη ΝΔ αλλά και για μένα προσωπικά. Ας είναι οι επιθέσεις τους τα παράσημά μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, επαναφέροντας το κεντρικό δίλημμα της κάλπης: “Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε κυβερνήτη και πλήρωμα που αποδεδειγμένα μπορούν να ξεπερνούν τρικυμίες ή θέλουμε πολιτικά «μπουλούκια» που ναυαγούν στις δυσκολίες;”.

“Θέλουμε στο τιμόνι τη Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Τόσο απλά και τόσο καθαρά” πρόσθεσε.

Πανηγυρική κομματική συνεδρίαση

Αυτούς τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της ΝΔ αναμένεται να ξεδιπλώσει ο Πρωθυπουργός και σήμερα, στην πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στην αυλαία της κυβερνητικής θητείας, αλλά και στις περιοδείες του τις επόμενες 31 ημέρες.


Ο επόμενος σταθμός των περιοδειών του είναι η Καλαμάτα, την Παρασκευή, και το Σάββατο, αμέσως μετά την επίσκεψη του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη των εκλογών και τη διάλυση της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά την επίσημη προεκλογική εκστρατεία από την πατρίδα του, τα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα