Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Όλη η εφορία στο κινητό - Οι 7 νέες εφαρμογές


Του Προκόπη Χατζηνικολάου

https://www.capital.gr

Να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των φορολογούμενων με τις φορολογικές δηλώσεις, τις πληρωμές ακόμα και όταν χρειάζονται βοήθεια ή πληροφορίες επιχειρούν οικονομικό επιτελείο και ΑΑΔΕ. Νέες εφαρμογές που θα εξυπηρετούν τις νέες γενιές, με πληρωμές από το κινητό, έκδοση τιμολογίων, ειδοποιήσεις για πληρωμές φόρων μπαίνουν σύντομα σε λειτουργία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη στα social media. "Τι είναι αυτό που ορισμένοι το βρίζουν, αλλά όλοι το χρησιμοποιούν και βγάζουν άκρη;  Το 1555 του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ! Τώρα το φέρνουμε και στην ΑΑΔΕ!  Ένα νέο, μεγάλο, σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο που θα δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα των φορολογουμένων. Κι ακόμα, μια νέα εφαρμογή στο κινητό, όπου ο κάθε πολίτης θα βλέπει το φορολογικό του ημερολόγιο και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ… Επίσης,  Chatbot που, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορεί να δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από ζητήματα".

Η υλοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει και οι περισσότερες εφαρμογές θα τεθούν σε λειτουργία εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα σχεδιάζεται.

- Εφαρμογή με την οποία οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εκδίδουν τιμολόγια μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Το app που θα δημιουργήσει η ΑΑΔΕ θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους όσους εγγραφούν στην εφαρμογή και με τον τρόπο αυτό θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκονται να εκδίδουν τιμολόγιο το οποία αυτόματα θα ανεβαίνουν και στα ηλεκτρονικά βιβλία.

- Νέο application με δυνατότητα πληρωμής φόρων, λήψης ειδοποιήσεων, παρακολούθηση των υποχρεώσεων μέσα από εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευση εγγράφων και πιστοποιητικών που χρειάζεται συχνά ο φορολογούμενους χωρίς να χρειάζεται να τα αναζητά με τους κωδικούς του taxis.

- Ένα νέο, μεγάλο, σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο που θα δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα των φορολογουμένων  αντίστοιχο με αυτό που λειτουργεί στο υπουργείο Εργασίας.

- Νέα ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, πιο χρηστική για τους φορολογούμενους και για τους λογιστές.

- Chatbot που, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορεί να δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από ζητήματα.

- Προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων και αυτοματοποίηση της υποβολής τους. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι απέκτησαν το 2023 εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις και δεν είχαν καμία μεταβολή στην οικογενειακή ή περιουσιακή τους κατάσταση δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φορολογική τους δήλωση. Το βασικό έντυπο Ε1 θα είναι έτοιμο προς υποβολή από τη φορολογική διοίκηση. Το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να ελέγξουν εάν τα ποσά που είναι προσυμπληρωμένα όπως μισθοί, συντάξεις, αποδείξεις, δάνεια, κατοικίες, αυτοκίνητα κ.λ.π. Όσοι διαπιστώσουν ότι όλα είναι συμπληρωμένα σωστά θα πατήσουν απλά το κουμπί της υποβολής της δήλωσης και την ίδια στιγμή θα εκκαθαριστεί και θα εκδοθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. Όσοι δεν ασχοληθούν με τη δήλωση, μετά τις 30 Ιουνίου θα υποβληθεί αυτόματα.

- Ψηφιακό δελτίο αποστολής το οποίο επίσης θα μπορεί να αποστέλλεται μέσω του κινητού. Με το ψηφιακό δελτίο αποστολής ελέγχεται η διακίνηση των προϊόντων (οικοδομής και αγροτικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα