Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Αλλαγή σκηνικού στην Υψηλή Τάση τον Ιανουάριο – Χάνει την πρωτιά η ΔΕΗ από την MYTILINEOS – Ανοδικά η ζήτηση, «άλμα» στις εξαγωγές

Μιχάλης Μαστοράκης

energypress.gr



Την «αλλαγή φρουράς» στην Υψηλή Τάση μεταξύ της ΔΕΗ και της Μυτιληναίος αποτυπώνει το νεότερο δελτίο του ΑΔΜΗΕ για τα μερίδια προμήθειας των εταιρειών για τον μήνα Ιανουάριο.

Σε γενικό επίπεδο το μερίδιο της ΔΕΗ υποχώρησε από μήνα σε μήνα κατά σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες από 55,62% τον Δεκέμβριο του 2023 σε 52,84% τον Ιανουάριο του 2024.

Σε αντίθετη τροχιά κινήθηκε το μερίδιο της Μυτιληναίος που πλέον αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση στη σχετική κατάταξη. Συγκεκριμένα, μετά και την «εκτόξευση του μεριδίου της στην υψηλή τάση, το μερίδιο της εταιρείας επί του συνόλου της αγοράς ανήλθε σε 14.65% από 9,19% τον Δεκέμβριο του 2023.

Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει το energypress, η ανακατάταξη στην Υψηλή Τάση με την ηνία πλέν να παίρνει η Μυτιληναίος από την ΔΕΗ αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι η κατανάλωση της «Αλουμίνιον» (του Ομίλου MYTILINEOS) πέρασε πλέον από τη ΔΕΗ στην Protergia (Mytilineos).

Επίσης, μέρος της μείωσης είναι κατά κάποιο τρόπο πλασματικό και αφορά όγκους πωλήσεων που μεταφέρθηκαν στα πλαίσια των διμερών συμβολαίων από τη ΔΕΗ προς την ΗΡΩΝ, αν και αφορούν παραγωγή της ίδια της ΔΕΗ.

Στη 3η θέση βρίσκεται η ΗΡΩΝ με σχεδόν αναλλοίωτο συνολικό μερίδιο αγοράς τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όντας στο 10,64% από 10.76%.

Αναλυτικά τα μερίδια Εκπροσώπων Φορτίου τους μήνες Δεκέμβριος 2023 και Ιανουάριος 2024: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα