Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΣΟΚ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

-Έτσι πηδήξαμε τους Έλληνες, για το απωθημένο του Σόιμπλε!


Από τον Ειδικό Συνεργάτη

Σε αντίθεση με τα εγχώρια παπαγαλάκια της Τρόικας που κελαηδάνε αποβραδίς στα κανάλια των θαλασσοδανεισμένων μηντιαρχών, σύμβολος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο παραδέχεται ότι η περικοπή μισθών ήταν λάθος φάρμακο.

Τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Φιλίπ Λεγκρέν, είναι ανατριχιαστικά και οδηγούν σε έναν πραγματικό εφιάλτη και στην αναζήτηση και τιμωρία των σαδιστών εγκληματιών που δεν είναι άλλοι από τα εγχώρια τσιράκια της Μέρκελ και του Σόιμπλε.


Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του Reuters με τον εύγλωττο τίτλο «Μήπως η Ευρώπη έκανε λάθος διάγνωση με την κρίση χρέους και την έκανε χειρότερη;».

Οπως σημειώνει ο πρώην σύμβουλος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (γροθιά κατά της ΕΕ και των αποφάσεών της εκείνη την περίοδο), όταν ξεκίνησε η κρίση στην Πορτογαλία, αυτό που ζητήθηκε από την κυβέρνησή της ήταν η άμεση περικοπή των μισθών.

Οι Πορτογάλοι υποδηματοποιοί, όμως, αντέδρασαν. Ο κυριότερος εξαγωγικός κλάδος της χώρας αποφάσισε να δράσει ανάποδα και να δώσει αυξήσεις στους εργαζομένους του. Οπως αναφέρει ο Λεγκρέν «το αποτέλεσμα ήταν ο συγκεκριμένος κλάδος τώρα να ανθεί, καίτοι οι μισθοί δεν μειώθηκαν. Η ανταγωνιστικότητα παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο. Αυτό μας δείχνει πως η πολιτική των μειώσεων ήταν λανθασμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα