Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ/Τι αλλάζει: Ιδρύεται «Γερουσία», κατάργηση μονιμότητας στο δημόσιο, κλείνουν τα συνταγματικά «παράθυρα» που επιτρέπουν πρόωρες εκλογές, αλλάζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Η αναθεώρηση του Συντάγματος, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος θα βρεθούν στο επίκεντρο πολιτικών εκδηλώσεων των δύο κυβερνητικών κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες η «Ελιά» πρόκειται να πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες δύο σχετικές ημερίδες, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας γι’ αυτά ακριβώς τα θέματα εντός της εβδομάδας.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εξετάζουν μια σειρά από τροποποιήσεις ενός μεγάλου μέρους των συνταγματικών διατάξεων εδώ και πολύ καιρό και αυτές που κυρίως έχουν απασχολήσει τους συνεργάτες τους είναι: Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, η συχνότητα των εκλογικών αναμετρήσεων, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η επαναφορά του θεσμού της Γερουσίας, ως δεύτερο νομοθετικό σώμα και η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα