Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Βενιζέλος για Παπανδρέου:Πιστεύω ότι έχει συνείδηση της θέσης του


"Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου έχει συνείδηση της θέση του", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη διακαναλική συνέντευξη EXTRA3 - ΚΟΝΤRΑ - ACTION24 που παραχώρησε , σχολιάζοντας την κοινή εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου και του Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά. 

Μάλιστα, αναφερόμενος στην εικόνα της συνύπαρξης του πρώην πρωθυπουργού και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, είπε χαρακτηριστικά:"Υπάρχει ένα πρόβλημα αισθητικής…"
Ερωτηθείς για τους στίχους του Εγγονόπουλου από το ποίημα «Μπολιβάρ» που χρησιμοποιήσε και όλοι ερμήνευσαν αναφερόταν στον κ. Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος επισήμανε:
"Θα μπορούσε ν’ αφορά και εμένα. Τι ζητάω εγώ, ένας Υδραίος μέσα σ’ ένα περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται εκ των πραγμάτων μ’ έναν πολύ αρνητικό τρόπο. Καμιά φορά επιχειρώ να τροφοδοτήσω το
δημόσιο διάλογο με μερικές αναφορές πολιτιστικές, λογοτεχνικές, πνευματικές γιατί είναι πολύ στείρος και ξύλινος ο λόγος που διατυπώνεται"
Στην ερώτηση αν είναι αντίπαλός του ο κ. Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: "Όχι βέβαια. Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα της χώρας. Αντίπαλός μου είναι ο αντίπαλος του έθνους μου και της πατρίδας μου. Αυτός που δε μας αφήνει να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας".
"Ο κ. Παπανδρέου είναι πρώην Πρόεδρος και Βουλευτής εν ενεργεία του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους Βουλευτές τους οποίους στηρίζεται η κυβέρνηση και εάν ένας Έλληνας έχει ενδιαφέρον να πετύχουμε, αυτός πρέπει να είναι ο κ. Παπανδρέου" ανέφερε. "Οφείλει. Είναι αυτονόητο. Ποιος έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να πετύχει αυτή η κυβέρνηση" συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς γιατί δεν διαγράφει τον κ. Παπανδρέου ή εάν έχει σκεφτεί να τον διαγράψει o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: "Αυτά είναι με παλιές πρακτικές. Δηλαδή μπήκε ο Παπανδρέου και διέγραψε τον κ. Σημίτη, θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο.. Δεν είναι αυτό το θέμα"
Σκληρός ήταν ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Κουβέλη, τον οποίο χαρακτήρισε αντίπαλο. "Ο κ. Κουβέλης είναι ένας αντίπαλος που λειτουργεί πολύ συχνά, η ΔΗΜΑΡ, όχι ο ίδιος προσωπικά, ο ίδιος προσωπικά είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχουμε φιλική σχέση, παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί ν ‘αντλήσει κάποια μικρά πραγματάκια από το ΠΑΣΟΚ. Ένα στέλεχος, μια ιδέα..
Και στην κυβέρνηση μέσα όσο συνυπήρχαμε, ήταν πολύ έντονη η παρουσία τους στα αξιώματα και στο κράτος, αλλά όταν πηγαίναμε να ψηφίσουμε δύσκολα μέτρα κρύβονταν πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Δεν έπαιρναν την ευθύνη. Ήθος στην πολιτική δε σημαίνει «κάνω τον καλό ή κάνω τον ηθικό», ήθος στην πολιτική σημαίνει έχω σταθερότητα, συνέπεια, θάρρος και αναλαμβάνω ευθύνες και κόστος.Αυτός είναι ο ορισμός του πολιτικού ήθους", τόνισε.




ΠΗΓΗ :Enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα