Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Με αιχμές εκατέρωθεν η τελετή παράδοσης - παραλαβής

Κωνσταντοπούλου: Θα μας κρίνει η ιστορία - Βούτσης: Μας έχει κρίνει ο λαός τρεις φορές μέσα στους τελευταίους μήνες

Με φαρμακερά βέλη πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής του Προεδρείου της Βουλής από την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στον κ. Νίκο Βούτση αμέσως μετά την εκλογή του δεύτερου στο αξίωμα.




Η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες διαλεύκανσης σκανδάλων, διεκδίκησης γερμανικών οφειλών και αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους όχι όμως στην σύναψη μνημονίων και δανειακών συμβάσεων που καταδικάζουν την κοινωνία.

Στο τέλος κοίταξε προς το μέρος του αντικαταστάτη της λέγοντας πως «θα μας κρίνει όλους η ιστορία».

Ετοιμόλογος όμως οι κ. Βούτσης της υπενθύμισε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες τους έχει κρίνει ο λαός τρεις φορές. «Μας έχει κρίνει και μας έχει επιβραβεύσει ή καταδικάσει ως κόμματα, προσωπικότητες και πολιτικές»

Συγκεκριμένα η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «Αποτελεί τιμή η ολοκλήρωση μιας θητείας, στην προεδρία μιας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο για τα μνημόνια. Δεν παρέδωσα τα κλειδιά και την σφραγίδα στους δανειστές». Ενώ παράλληλα έδωσε στο νέο πρόεδρο μία σειρά από έγγραφα που έχουν να κάνουν με όλες τις επιτροπές της οποίες είχε υπό την εποπτεία της όλο αυτό το διάστημα. Κλείνοντας στην προσφώνησή της προς τον κ. Βούτση, τόνισε ότι «Η λεγόμενη συνέχεια του κράτους πρέπει να εφαρμόζεται και ως συνέχεια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Στην δική του προσφώνηση ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση έχει εντολή να διαπραγματευτεί το χρέος και θα λάβει υπ' όψη της όλα όσα έχουν γίνει από τις επιτροπές. Όλα έχουν καταγραφεί, θα κριθούμε από τον λαό και την Ιστορία»protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα