Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Πως διαβάζει η «ενεργειακή» αγορά το μήνυμα της κάλπης - ιδιωτικοποιήσεις & μεταρρυθμίσεις αλλά με ορίζοντα το 2015

Ανακούφιση στην ενεργειακή αγορά καθώς απομακρύνονται τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, αλλά και μήνυμα προς την κυβέρνηση να επιταχύνει τις δρομολογημένες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις με ορίζοντα το Μάρτιο του 2015 οπότε και λήγει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, αποτελεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι η καθαρή αυτή νίκη δεν συνοδεύτηκε και από την πολιτική ανατροπή που επεδίωκε ο ΣΥΡΙΖΑ καθησύχασε την ενεργειακή αγορά, που φοβόταν το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής αστάθειας εφόσον η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν θα ήταν διαχειρίσιμη.

Όσο για την κυβέρνηση, από σήμερα αρχίζει δουλειά, γνωρίζοντας πως έχει κάτι λιγότερο από ένα χρόνο επιβίωσης, μέχρι δηλαδή τον Μάρτιο του 2015. Τότε λήγει η θητεία του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας και οι πιθανότητες να συγκεντρώσει η κυβερνητική πρόταση για το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί τους αναγκαίους από το Σύνταγμα 180 βουλευτές, είναι δύσκολη, οπότε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2015 παραμένει πιθανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα