Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Στουρνάρας: «Δεν υπάρχει κενό 7 δισ. στην έκθεση του ΔΝΤ» Διάβασε περισσότερα στο: Στουρνάρας: «Δεν υπάρχει κενό 7 δισ. στην έκθεση του ΔΝΤ»

Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας τα περί χρηματοδοτικού κενού ύψους 7 δισ. ευρώ στην έκθεση του ΔΝΤ, μετά την έγκριση δόσης 3,41 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει μέσα τέτοιο νούμερο για 7 δισεκατομμύρια. Έχουν κάνει λάθος. Αθροίζουν έτη, αθροίζουν νούμερα τα οποία είναι σωρευτικά», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.


«Κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν και πριν από καιρό όταν είχε βγει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», προσέθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες που κάνουν λόγο για «φρένο» του ΔΝΤ σε φοροελαφρύνσεις, παρά τη δήλωση του Αντώνη Σαμαράς πως από το φθινόπωρο θα ετοιμαστεί οδικός χάρης για την μείωση φόρων, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «αυτά θα τα συζητήσουμε στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2015, στο πλαίσιο της επόμενης έκθεσης»,

Τόνισε πως «εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται τότε υπάρχουν πάντα περιθώρια μείωσης των φορολογικών βαρών».

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως το Ταμείο «αναγνωρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού» και ότι «προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από φέτος και κλιμακούμενα από τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «αυτά είναι θέματα του πρωθυπουργού».

Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα