Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ

Η ΔΕΗ στη βάση του ιδρυτικού της σκοπού κατασκεύασε Σταθμούς Παραγωγής, άνοιξε ορυχεία, έχτισε φράγματα και ανέπτυξε ένα πραγματικά μεγάλο Δίκτυο Μεταφοράς Υπερ-υψηλής Τάσης και ένα εξίσου μεγάλο Δίκτυο Διανομής. 
Δημιούργησε ακόμα δεκάδες Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής στα νησιά μας ενώ ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην πατρίδα μας. 
Αυτό το μεγάλο έργο εξηλεκτρισμού και οι επενδύσεις που έγιναν απαίτησαν τεράστια κρατικά κεφάλαια αλλά και κεφάλαια από τις εισφορές των εργαζομένων.

Και αυτό το Κολοσσιαίο έργο δεν θα είχε υλοποιηθεί με την ταχύτητα που έγιναν όλα αυτά και ίσως με μεγαλύτερο κόστος για τη ΔΕΗ εάν η Επιχείρηση δεν αξιοποιούσε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων της, τις οποίες αντι να τις αποδίδει σε κάποιο Ταμείο τις παρακρατούσε εκείνη καθώς η ίδια η ΔΕΗ, στη βάση ενός πρότυπου μοντέλου, ήταν ασφαλιστικός φορέας του προσωπικού της.
Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων της επιχείρησης ήταν κεφάλαια που χρησιμοποιούσε η ΔΕΗ αντί να δανείζεται με υψηλούς τόκους από τις τράπεζες. Αυτά τα κεφάλαια, αυτή η περιουσία που κεφαλαιοποιήθηκε στη διάρκεια αυτών των ετών, αναγνωρίστηκε με νόμο της Ελληνικής Βουλής και μάλιστα με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Και αυτή την περιουσία που πήγαν να μας υφαρπάξουν με τροπολογία, θα τη διεκδικήσουμε γιατί μας ανήκει και δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα