Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Οι αντιδράσεις στη «μικρή ΔΕΗ» δίνουν φιλί της ζωής στο Cost Recovery

Την παράταση της εφαρμογής του Cost Recovery ζητεί ο ΑΔΜΗΕ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, μετά το σχετικό ερώτημα που απηύθυνε η ΡΑΕ τόσο προς τον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς όσο και προς το λειτουργό του συστήματος ηλεκτρισμού ΛΑΓΗΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyPress, η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ προσανατολίζεται να ζητήσει την παράταση στη λειτουργία του μηχανισμού, τουλάχιστον μέχρις ότου βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις που θα διασφαλίζουν την επαρκή και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος.
Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη αυτή στάθηκε το γεγονός ότι έχουν ήδη εξαγγελθεί από πλευράς των συνδικάτων της ΔΕΗ, ενόψει του νομοσχεδίου της μικρής ΔΕΗ, δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Υπό το φόβο λοιπόν οι κινητοποιήσεις αυτές να κλιμακωθούν και να οδηγήσουν σε κλείσιμο μονάδων και «κατέβασμα του διακόπτη», ο ΑΔΜΗΕ κρίνει απαραίτητη τη διατήρηση σε επιφυλακή και ετοιμότητα του συνόλου της διαθέσιμης ισχύος των ανεξάρτητων ηλεκτροπαραγωγών.
Ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποφασιστεί σε καμία περίπτωση η κατάργηση από την 1η Ιουλίου του μηχανισμού, που όπως έχει τονιστεί από πλευράς των ανεξάρτητων ηλεκτροπαραγωγών θα οδηγήσει τις μονάδες σε απραξία, καθώς ήδη και με το υφιστάμενο καθεστώς η λειτουργία τους είναι οριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό, ίσως ακόμη και εντός της ημέρας να σταλεί προς τη ΡΑΕ η σχετική επιστολή από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα