Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ο Γιούνκερ έλαβε το χρίσμα για την προεδρία της Κομισιόν

Στη γραμμή Μέρκελ 26 από τους 28 ηγέτες της ΕΕ - Απελπιστικά μόνος ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον που μειοψήφισε - Καταψήφισε επίσης και ο Ούγγρος πρωθυπουργός

Έπειτα από ένα ευρωπαϊκό θρίλερ που απομόνωσε τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων) αποφάσισε να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ.

Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έδωσαν το χρίσμα στον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη θέση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με συντριπτική υποψηφία, 26 υπέρ έναντι μόλις 2 κατά.   

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναμένεται να εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα μέσα Ιουλίου αφού η τελική ψηφοφορία και απόφαση θα ληφθεί έπειτα από σύγκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 15 Ιουλίου. Επισπεύδοντας την κατάσταση το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 16 και 17 Ιουλίου έτσι ώστε να συζητηθούν και να συμφωνηθούν οι υπόλοιποι αντιπρόεδροι, που θα πλαισιώσουν τον Γιούνκερ και τα ατομικά τους χαρτοφυλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα