Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΗ: κοντά σε συμφωνία για τα τιμολόγια της ΥΤ– νέο σαφάρι για τα ανεξόφλητα των 2,2 δις

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΔΕΗ και της βιομηχανίας υψηλής τάσης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους ενεργοβόρους καταναλωτές για τα τιμολόγια που θα αντικαταστήσουν την προσωρινή τιμή που είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο της πρότασης του βασικού μετόχου στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση της ΔΕΗ, που επιβεβαιώνονται από πηγές της βιομηχανίας, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και είναι πιθανόν να υπογραφούν σύντομα και οι πρώτες συμβάσεις. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, η εταιρεία έχει επεξεργαστεί τιμολόγια με καλό περιθώριο τα οποία και έχουν αποσταλεί στις βιομηχανίες. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ κάνει διαπραγματεύσεις χωριστά με τον κάθε πελάτη με στόχο να καταρτιστεί εξατομικευμένο τιμολόγιο.


Παράλληλα με την Αλουμίνιον της Ελλάδος, η οποία αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση κάτι που έχουν αποδεχθεί και οι δανειστές (η σχετική πρόβλεψη για αντικατάσταση των τιμολογίων της ΥΤ περιλαμβανόταν στη συμφωνία του καλοκαιριού) αποφασίστηκε να υπάρξουν τρίμηνες διαπραγματεύσεις με στόχο να αποκατασταθεί το κλίμα και να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών. Εκτός κάδρου, πάντως, φαίνεται ότι μένει επί του παρόντος η πολυάριθμη ομάδα ενεργοβόρων βιομηχανιών της Μέσης Τάσης.

Πάντως η πλευρά της βιομηχανίας εκφράζει την απορία της για το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ΔΕΗ και μέχρι τέλος του έτους θα υπάρξει αλλαγή στα τιμολόγια, συνεχίζει να βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα της διακοψιμότητας, κάτι για το οποίο όπως αποκάλυψε χθες ο κ. Σκουρλέτης δεν ευθύνεται η ελληνική πλευρά αλλά η πλευρά των δανειστών. «Γιατί καθυστερούν τόσο τα τεχνικά κλιμάκια» είναι η ερώτηση που απευθύνει πηγή της βιομηχανίας, που επισημαίνει ότι ακόμη και μετά την υπογραφή της απόφασης, απαιτείται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (περίπου 3 μήνες) για την εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας.

Οφειλές

Την ίδια στιγμή και ενώ φαίνεται ότι υπάρχει καλό κλίμα για διευθέτηση της ανοιχτής πληγής των τιμολογίων της βιομηχανίας, παραμένει το πρόβλημα των ανεξόφλητων οφειλών των πελατών της ΔΕΗ.

Οι κινήσεις που έγιναν τους προηγούμενους μήνες (διακανονισμοί, κυνήγι των μπαταχτσήδων κλπ) μείωσαν μεν τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες σε αριθμό (από 2,5 εκατ. πελάτες σε 2,1 εκατομμύρια), ωστόσο δεν έφεραν αποτέλεσμα στο ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αυξήθηκαν αντί να μειωθούν και από 2 δις ανέρχονται πλέον σε 2,2 δις ευρώ. Η ΔΕΗ αποδίδει το γεγονός στο ότι προσήλθαν και διακανόνισαν τις οφειλές τους μόνον μικροί καταναλωτές και όχι οι "έχοντες και κατέχοντες". Σύμφωνα με τη ΔΕΗ το πρόγραμμα για τον εντοπισμό των κακοπληρωτών συνεχίζεται και θα ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς γίνονται συνεχώς προειδοποιήσεις και αποκοπές σε μεγάλους πελάτες, Δήμους κλπ. energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα