Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Σκουρλέτης: Τι λέει για ΑΔΜΗΕ, τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, Σκουριές

Από την τελευταία Επιτροπή περνά το νομοσχέδιο για την ενέργεια και προσεχώς αναμένεται στην Ολομέλεια της ΔΕΗ, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του.

Ερωτηθείς για τη χτεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ και τις αναπτυξιακές προοπτικές στον τομέα της ελληνικής ενέργειας, ο υπουργός δήλωσε ότι σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η διασύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με την Κρήτη, η οποία θα μειώσει το ενεργειακό κόστος στην Κρήτη, και θα είναι καλό για τους πολίτες και τη ΔΕΗ.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δεν υπάρχει στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε θεσμούς και κυβέρνηση η πρόταση για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.


Για το θέμα του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι «είναι περιουσιακό στοιχείο που χτίστηκε επί χρόνια και το λιγότερο έχει αξία 1-1,2 δισεκατομμύρια. Στις περισσότερες χώρες τέτοια δίκτυα είναι υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν υπάρχει πια στο τραπέζι η πρόταση της ιδιωτικοποίησης. Άρα μιλάμε πια για μια νέα Δημόσια εταιρεία, η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση των δικτύων ώστε να αποκοπούν τα πάγια στοιχεία του δικτύου από τη ΔΕΗ – αφού αυτό θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για να παίζει τον ανεξάρτητο ρόλο ο διαχειριστής αυτών των δικτύων υψηλής τάσης. Άρα δεν ιδιωτικοποιείται».

Αναφερόμενος στο θέμα της προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός» στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αποφάσεων του Υπουργείου, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «ήταν εντυπωσιακό που ο Τύπος υιοθέτησε τη φήμη ότι το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός-αλλά χάθηκε η διάψευσή της που έγινε από το ίδιο το ΣτΕ. Εδώ υπάρχει θέμα με το κύρος του ΣτΕ- και πώς αυτός υπονομεύεται από όλους αυτούς τους καλοθελητές. Και αναφέρομαι σε βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που λάβροι άρχισαν να καταφέρονται εναντίον μας. Οι αποφάσεις του ΣτΕ όταν ληφθούν είναι σεβαστές, αλλά να σημειώσω ότι αυτή τη στιγμή στο ΣτΕ κρίνεται ένα ζήτημα-το ζήτημα της μεθόδου μεταλλουργίας, που οφείλει η εταιρεία να την κάνει δοκιμαστικά, επί τόπου. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα με την Ελληνικός Χρυσός».

Τέλος, για τη μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού, ο υπουργός επεσήμανε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε το 2016 νοικοκυριά και επιχειρήσεις να δουν τους λογαριασμούς τους να μειώνονται.http://energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα