Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Αυθεντικός 33ος Μαραθώνιος της Αθήνας με ρεκόρ δρομέων και εθελοντών – Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της τελετής είχε ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ στις τρεις βασικές ενότητες διαβάστηκαν αποσπάσματα από τον Ηρόδοτο σε σχέση με την ιστορική μάχη του Μαραθώνα, την ώρα που φοιτητές της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου έκαναν αναπαράσταση της μάχης αντιγράφοντας κινήσεις που απεικονίζονται σε αγγεία της κλασικής αρχαιότητας.

Ακολούθησε προβολή σε οθόνη με ευρήματα από το αρχαιολογικό μουσείο του Μαραθώνα, ενώ μια ερμηνεύτρια σύμβολο της μητέρας που γεννά πρωταθλητές τραγουδούσε παραδοσιακό τραγούδι.

Η τελετή έγινε παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Η εκκίνηση του κλασικού Μαραθωνίου θα γίνει στις 9 το πρωί  της Κυριακής και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1.

Η μετάδοση της ΕΡΤ live εδώ


Ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί μια γιορτή και ένα αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο, γεγονός που φανερώνει και η μαζική συμμετοχή των 43.000 δρομέων -που αποτελούν αριθμό ρεκόρ- και θα βρεθούν στην αφετηρία του βασικού Μαραθωνίου, αλλά και των παράλληλων δρόμων, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Σ’ αυτήν τη γιορτή παρούσα θα είναι και η ΕΡΤ με τον δικό της τηλεοπτικό μαραθώνιο, προκειμένου να καλύψει όλη τη δράση της κλασικής διαδρομής του Μαραθωνίου από την εκκίνηση στον Μαραθώνα μέχρι τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς επίσης και τους δρόμους των 5 και 10 χιλιομέτρων στην πόλη της Αθήνας.

Από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και από τις 7:30 το πρωί της Κυριακής, οι φίλαθλοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πέντε ολόκληρες ώρες όλη την αγωνιστική δράση, καθώς και πλούσιο ρεπορτάζ, προκειμένου να επιτευχθεί η πληρέστερη δυνατή κάλυψη της μοναδικής αυτής διοργάνωσης.

Από το στούντιο της ΕΡΤ τους αγώνες θα παρουσιάσουν οι Βαγγέλης Ιωάννου, Νίκος Τσώνης και Περικλής Μακρής, ενώ για τις ανάγκες του ρεπορτάζ θα βρίσκεται σε όλα τα κρίσιμα σημεία της πόλης και των αγώνων το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΤ, αποτελούμενο από τους Βίκυ Σπύρου, Πέτρο Μαυρογιαννίδη, Μιχάλη Μανουηλίδη, Νίκο Γκομώλη, Γιάννη Αναγνωστόπουλο και Στέλιο Σωτηρόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα