Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΝΔ: Συμφώνησαν για Εθνική Συνδιάσκεψη οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί

Μάλλον στις 18 Νοεμβρίου

Μπροστά στον κίνδυνο να απαξιωθεί πλήρως η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την προσέλευση ελάχιστων φίλων της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι φαίνεται να καταλήγουν στη διοργάνωση Εθνικής Συνδιάσκεψης, ώστε ενώπιον κομματικού ακροατηρίου να αναπτύξουν τις θέσεις τους.
    
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που ήταν μέχρι πρότινος διστακτικός στην αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων, επανέφερε την πρότασή του για Εθνική Συνδιάσκεψη, κάτι που αποδίδεται όχι τόσο στην ισχυρή πίεση που ασκούσαν οι ανθυποψήφιοί του -και κυρίως οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήθελαν debate-, όσο στην ανάγκη να αποκτήσει ενδιαφέρον η διαδικασία και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία. 


«Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε προτείνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις, στις οποίες, με βάση το Καταστατικό, μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης το μεσημέρι της Δευτέρας, αντιδρώντας σε σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος υπήρξε επίσης επιφυλακτικός και έθετε ως προϋπόθεση να συμμετάσχουν και οι τέσσερις υποψήφιοι, θέλοντας να αποσείσει την κριτική των υπέρμαχων της απευθείας αντιπαράθεσης των υποψηφίων ότι κρύβεται πίσω από την άρνηση του κ. Μεϊμαράκη, απέστειλε επιστολή προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ζητώντας του να ορίσει τη διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης για την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου. 

«Ο διάλογος θα βοηθήσει, τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων, όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, που είχε προτείνει από την αρχή τη διεξαγωγή πέντε θεματικών εκδηλώσεων. 

«Έστω και με καθυστέρηση, χαίρομαι που ένας εκ των υποψηφίων αποδέχεται μέρος της πρότασής μας» έσπευσε να απαντήσει ο κ. Μεϊμαράκης, για να μην φανεί ότι απομονώθηκε. 

«Συμφωνώ και αναμένω ο αρμόδιος να καλέσει τους εκπροσώπους των υποψηφίων για τα τεχνικά θέματα και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης» πρόσθεσε ο νυν πρόεδρος, αποφεύγοντας αναφορά στο όνομα ή την ιδιότητά του κ. Παπαμιμίκου, που, ως γραμματέας του κόμματος, προεδρεύει και στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. 
    
Ανεξάρτητα, πάντως, από τη διεκδίκηση της πατρότητας της ιδέας, η εξέλιξη της απευθείας αντιπαράθεσης ικανοποιεί εν τέλει όλα τα επιτελεία των υποψηφίων, που ευελπιστούν ότι έτσι θα καταφέρουν να προσελκύσουν -ο καθένας για τον εαυτό του- μεγαλύτερο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα