Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Γ. Κοπανάκης: «Το καλοκαίρι του 2017 θα λειτουργήσει στη Ρόδο το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ»

Συνέντευξη στη Μαρία Χονδρογιάννη

«Ηταν θετικός ο απολογισμός του 2015 ειδικά σε ό,τι αφορά την παραγωγή. Βασικό μας μέλημα είναι να ολοκληρώσουμε τα έργα μας. Το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των έργων δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση και το άσχημο οικονομικό κλίμα. Το 2016 θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου εργοστασίου και την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του».

Αυτό δηλώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στη «δ», ο διευθυντής παραγωγής της ΔΕΗ κ. Γιάννης Κοπανάκης και τονίζει πως στόχος είναι να λειτουργεί κανονικά το νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο το καλοκαίρι του 2017.
Ο κ. Γιάννης Κοπανάκης αποκαλύπτει πως στόχος της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να λειτουργούν οι μηχανές του νέου εργοστασίου στη Νότια Ρόδο με φυσικό αέριο.
«Ο βασικός λόγος που επιλέγουμε τη καύση φυσικού αερίου είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η Κομισιόν αξιώνει το 2025 είτε να έχουν διασυνδεθεί τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα ή στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να χρησιμοποιείται ντίζελ ή φυσικό αέριο», αναφέρει ο κ. Κοπανάκης.
Σε ερώτηση αν έχει εγκαταλειφθεί ο στόχος της διασύνδεσης της Ρόδου με την ηπειρωτική Ελλάδα, ο κ. Κοπανάκης δηλώνει:
«Η λειτουργία του εργοστασίου δεν αντιστρατεύεται το συγκεκριμένο σχέδιο. Θα υπάρχει διαθέσιμη ισχύς από το εργοστάσιο. Αν δεν επαρκεί η ισχύς που θα φθάνει στη Ρόδο μέσω της διασύνδεσης θα τίθεται σε λειτουργία το εργοστάσιο».
Ο διευθυντής παραγωγής της ΔΕΗ τονίζει ότι ο νέος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όχι μόνο δεν θα εμποδίζει τις ΑΠΕ αλλά με την τεχνολογία του θα ενισχύει τις δυνατότητέ τους.

Η συνέντευξη του κ. Γιάννη Κοπανάκη, αναλυτικά:εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα