Η κυρία Γεννηματά ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις δηλώσεις του - Γρηγοράκος: «Αυταρχική» η απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Η ηγεσία του κόμματος και προσωπικά η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά εμφανιζόταν τις τελευταίες ώρες ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις νέες δηλώσεις του βουλευτή και σύμφωνα με πληροφορίες, δεχόταν εισηγήσεις για τη διαγραφή του.
Έτσι, την Πέμπτη, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
γνωστοποίησε ότι ο κ. Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Σε μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπογραμμίζει πως επανειλημμένα έχει διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις «ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας».
Παράλληλα, σημειώνει ότι «όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα».
«Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια», τονίζει.
Γρηγοράκος: «Αυταρχική» η απόφαση της κυρίας Γεννηματά
Λίγες ώρες αργότερα ήρθε και η δήλωση του κ. Γρηγοράκου ο οποίος έκανε λόγο για «επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος» και χαρακτήριζε «αυταρχική» την απόφαση της κυρίας Γεννηματά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, «η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Όπως υπογράμμισε, «ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:
1. Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας.
2. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.
3. Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές.
Παρότι το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.
4. Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.
5. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κος Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Οι δηλώσεις Γρηγοράκου που προκάλεσαν αντιδράσεις
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM»: «Να συγκριθεί το 12,4% όταν οι άλλοι παίρνουν 4,2% στη Β Αθήνας με το 12,5; Εγώ έχω αγωνία; Αυτοί πρέπει να έχουν αγωνία ότι δεν θα μπει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη Βουλή. Άμα συνεχίσει έτσι! Βέβαια δεν θα μπει. Με το 4,2% της Β’ Αθήνας, με το 4,1% της Α' Αθήνας! Συγκρίνεται με το 12,5%; Το 12,4% δεν νομίζω ότι δεν σηματοδοτεί κάτι ή ότι με φοβίζει για κάτι;».
«Οφείλει το ΠΑΣΟΚ, αυτή η Δημοκρατική Συμπαράταξη που ήταν κάτι διαφορετικό και δεν προχώρησε, πρέπει να αναζητήσει νέες προσεγγίσεις, νέες προτάσεις για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της χώρας και της οικονομίας και να προτείνει λύσεις», σημείωσε ο ίδιος.
Έστρεψε δε τα βέλη του εναντίον της Φώφης Γεννηματά: «Εμένα με εξέπληξε η αγκύλωσή της σε κάτι το παλιό και το παρωχημένο. Εγώ θέλω μια αξιόπιστη και φερέγγυα πολιτική δύναμη και ας μου το ονομάσει η κυρία Γεννηματά όπως θέλει, θα είμαι μαζί της. Για αυτό πιστεύω ότι ο κίνδυνος λεηλασίας του χώρου από την εκλογή Μητσοτάκη, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων χώρων, είναι έντονος. (...) Με κραυγές, αναθέματα, "αβύσσους", "αποστασίες" και κάτι ταμπέλες που παραπέμπουν στην δεκαετία του ’80 και του ’65 ...εάν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς δεν εκφράσουν έναν εκσυγχρονιστικό, έναν καινοτόμο πολιτικό λόγο, αν δεν αρθρώσουν κάτι πολιτικά ελκυστικό, εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο και παραμείνουμε καθηλωμένοι με ξεπερασμένες αγκυλώσεις, στις ιδεοληψίες μας, στις μονομέρειες μας ότι είμαστε αρχηγοί κομμάτων κλπ του μεσαίου χώρου, τέσσερα-πέντε κόμματα, διάφορες κινήσεις δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα».
Συνέχισε δε: «Να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι. Άβυσσος σημαίνει κάτι το τρομερό, εάν δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ υπάρχει άβυσσος, με το ΚΚΕ και τη ΝΔ τι υπάρχει; Εγώ αυτό που είπα προχθές ήταν αυτονόητο, αποστάτησα; Δεν καταλαβαίνω. Και έμαθα χθες ότι και στο συντονιστικό ο κ. Κεγκέρογλου είπε "όποιος θέλει να αποχωρήσει από το κόμμα ας προχωρήσει σε αποστασία να τελειώνουμε". Δηλαδή το να πει κάποιος και να αγωνιά για το χώρο που είναι και έχει μεγαλώσει σε αυτό το χώρο και να αγωνιά για το μέλλον αυτού του χώρου οτιδήποτε πούμε είναι αποστασία;».protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου